Fertőzött lett a Kamaraerdei úti idősotthon egyik dolgozója

A kontaktkutatás két ellátott esetében is koronavírus-fertőzést mutatott ki az idősotthonban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 04. 14:39
Szabn Varga Valria; Szcsi Tibor Lszl
A Fõvárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idõsek Otthonában további intézkedésekre van szükség Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett munkavállaló augusztus végén dolgozott utoljára az idősotthonban, majd utolsó munkanapját követően telefonon jelentette be, hogy nem érzi jól magát, ezért a vezetőápoló otthonmaradásra és otthonában végzett tesztelésre utasította. Mivel a PCR-teszt koronavírus-fertőzést mutatott ki, az intézmény azonnal kontaktkutatást végzett, 30 lakó és 3 dolgozó azonnali szűrését rendelték el. A kontaktkutatás két ellátott esetében mutatott ki koronavírus-fertőzést, akiket kórházba szállítottak.

Az intézményvezető a járványügyi hatósággal egyeztetve a kontaktszemélyeken túl az érintett részleg összes lakójának és dolgozójának szűrését elrendelte. A fővárosi fenntartású idősotthonokban érvényben van a látogatási tilalom – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.