Újabb baloldali álhírt cáfol az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Elsődlegesen a nagy tapasztalattal rendelkező budapesti kórházak fogadják a súlyos koronavírus-betegeket.

Veres László István
2020. 09. 16. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem igaz az a balliberális sajtóban megjelent hír, hogy a Dél-pesti Centrumkórháznak és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek nincsen szabad lélegeztetőkapacitása – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Hozzátették: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szeptember 2-án kiadott utasításában kijelölte azokat a kórházakat is, amelyek elsődlegesen fogadják a középsúlyos és súlyos Covid-betegeket. Az Emminél lapunknak elmondták azt is, hogy most ugyanaz történik, mint tavasszal, a járvány első hulláma során, amikor a jól bevált rendszer szerint elsődlegesen

a nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező három budapesti kórház – a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János-kórház – fogadja a középsúlyos és súlyos koronavírusos betegeket.

– Ahogy tavasszal, úgy most is további szakemberek vezénylésére van szükség az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a megnövekvő járványügyi feladatok ellátásához. Így hát nem történt semmi különös, csupán a tavasszal jól bevált receptet követik a hatóságok, oda vezénylik a szükséges szakembereket, ahol a leghatékonyabban tudják gyógyítani a Covid-betegeket – hangsúlyozta a tárca.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.