Fidesz: Gyurcsányék még a járvány kapcsán is folyamatosan hazudnak

A Gyurcsányék vezette baloldal nap mint nap ontja magából az álhíreket és a hazugságokat.

Forrás: MTI2020. 10. 28. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint Gyurcsányék még a koronavírus-járvány kapcsán is hazudnak reggel, délben meg este, ugyanúgy, ahogy kormányzásuk alatt. A nagyobbik kormánypárt arra reagált az MTI-nek szerdán küldött közleményében, hogy a DK azt állította, a kormány nem szerzett be elég influenza elleni védőoltást, az MSZP szerint pedig a kormány nem tett semmit a koronavírus-tesztelési kapacitás bővítése érdekében.

Gyurcsányék vezette baloldal nap mint nap ontja magából az álhíreket és a hazugságokat.
Fotó: Bach Máté

A Fidesz válaszában elképesztőnek nevezte, ahogy a Gyurcsányék vezette baloldal nap mint nap ontja magából az álhíreket és a hazugságokat.

Miközben az egész ország a járvány elleni védekezéssel van elfoglalva, a baloldaltól csak annyi telik, hogy kamuvideókat gyárt, hazudik az influenza elleni oltásról, a tesztekről, az adatközlésről és mindenről – fogalmaztak.

A Fidesz szerint a baloldal még ebben a nehéz helyzetben is a hatalmi játszmáival van elfoglalva, elutasítja a védekezést erősítő intézkedéseket, és egyfolytában támadja a védekezésben résztvevőket.

Dömötör Csaba: A baloldal az elhunytakra épít kampányt

– Nehéz elmagyarázni, hogy ugyanaz a vírus tavasszal nem bánt, ősszel pedig bánt – mondta Oláh Lajos, a DK képviselője a parlamentben, vádolva a kormánypárti képviselőket, amiért tavasszal nem hordtak maszkot.

Oláh Lajos szerint nem igaz, hogy a WHO ajánlásának megfelelően tesztelnek hazánkban, mert öt százalék fölött van hazánkban a pozitív vizsgálatok aránya.

– Önök szeptember óta nem tudják kontrollálni a járványt a WHO szerint sem – mondta a DK politikusa, aki szerint lassan jönnek meg a tesztek eredményei – Önök miatt kell majd lezárni az országot – ostorozta a kormányt, és ingyenes tesztelést követelt.

Válaszában Dömötör Csaba államtitkár arról beszélt, hogy százezer főre vetítve 13 ember halt meg Magyarországon, míg Franciaországban 51, az Egyesült Királyságban 67, Belgiumban pedig 92, pedig ezek jóval gazdagabb államok hazánknál. Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a sporteseményeken és a szabadtéri rendezvényeken is kötelező már maszkot viselni, az őszi szünetben fertőtlenítik az iskolákat, már zajlik az ingyenes influenzaoltások beadása, valamint az antigénalapú gyorsteszteket is rendszeresítette a kormány.

– Önök továbbra is kampányt építenek az elhunytakra – vádolta az ellenzéket Dömötör Csaba, és felszólította a baloldalt, mondják meg konkrétan, milyen szigorításokat javasolnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.