időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Harminc éve nyílt meg az első hajléktalanszálló

Forrás: MTI
2020.10.15. 14:20

Harminc évvel ezelőtt, 1990. október 15-én este nyitotta meg első hajléktalanszállóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Miklós utcai máltai szálló a főváros budai oldalának első, hajléktalanoknak szóló intézménye volt, amely rövid idő alatt különleges szakmai műhellyé változott. A hajléktalanellátás előzmények nélküli tevékenységnek számított Magyarországon, nem volt jogi háttere és szakirodalma sem, a segítők menet közben tanulták a szakmát – fűzték hozzá.

Mint írták, az intézmény fennállásának harmincadik évfordulóján, 19 órakor az épület falára vetített fényfestéssel emlékszik a hajléktalan emberek befogadására a szeretetszolgálat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt harminc évben az ország egyik legnagyobb hajléktalanokat ellátó szervezetévé vált, amely tizenkét városban hatvanhárom intézményt tart fenn, a fővárosban pedig – a kialakult munkamegosztás szerint – a budai oldal ellátásáért felel – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.