Harminc éve nyílt meg az első hajléktalanszálló

Harminc évvel ezelőtt, 1990. október 15-én este nyitotta meg első hajléktalanszállóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 10. 15. 14:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Miklós utcai máltai szálló a főváros budai oldalának első, hajléktalanoknak szóló intézménye volt, amely rövid idő alatt különleges szakmai műhellyé változott. A hajléktalanellátás előzmények nélküli tevékenységnek számított Magyarországon, nem volt jogi háttere és szakirodalma sem, a segítők menet közben tanulták a szakmát – fűzték hozzá.

Mint írták, az intézmény fennállásának harmincadik évfordulóján, 19 órakor az épület falára vetített fényfestéssel emlékszik a hajléktalan emberek befogadására a szeretetszolgálat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt harminc évben az ország egyik legnagyobb hajléktalanokat ellátó szervezetévé vált, amely tizenkét városban hatvanhárom intézményt tart fenn, a fővárosban pedig – a kialakult munkamegosztás szerint – a budai oldal ellátásáért felel – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.