időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Ifjúsági tudományos tehetségkutató versenyt hirdettek

Forrás: MTI
2020.10.01. 15:01

A Magyar Innovációs Szövetség idén 30. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával csütörtökön Budapesten.

Birkner Zoltán, a hivatal elnöke elmondta, a verseny kitalálói előrelátóan már 30 évvel ezelőtt megérezték, a jövő azon múlik, hogy lesz-e elegendő tehetséges fiatal, aki tenni akar Magyarország érdekében.

Az NKFIH elnöke arra bíztatta a fiatalokat, legyenek bátrak és mutassák meg ötleteiket, hiszen ez a verseny pont arról szól, hogy a fiatalok bemutathassák tudományos vagy épp egy termék vagy szolgáltatás fejlesztésével összefüggő ötleteiket.

A helyszínen kiadott közlemény szerint az első fordulóra november 25-ig a fiatalok természettudományi ötletük legfeljebb két oldalas vázlatának feltöltésével pályázhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.