időjárás 26°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Kásler Miklós a járványügyi szabályok betartására figyelmeztet

Forrás: MTI
2020.10.03. 17:10

A járványügyi szabályok betartására hívja fel a figyelmet szombati Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozza, hogy a járványügyi szabályok betartásával három célt is elérünk: megóvjuk magunkat és mások egészségét, működésben tarthatjuk az országot és kíméljük az egészségügyi ellátórendszert.

Ezek a legfontosabb célok, hiszen az élet védelmét és az egzisztenciális biztonságot garantálják – teszi hozzá.

Vélekedése szerint ugyan a maszkviselés vagy éppen a lépten-nyomon történő kézfertőtlenítés sokak számára kényelmetlen lehet, ám ezek a kényelmetlenségek eltörpülnek a szabályok, óvintézkedések és korlátozások hatásossága és eredményessége mellett.

Ugyanis a koronavírussal szemben most csak a körültekintés és a kellő óvatosság jelenthet védelmet – figyelmeztet.

Közlése szerint a magyar egészségügy készen áll az előttünk álló időszak kihívásaira.

„Orvos miniszterként tudom és vallom, hogy mindannyiunk érdeke elsődlegesen a megbetegedések és a fertőzés elkerülése” – fogalmaz a politikus.

„Tavasszal Magyarország sikerrel vette fel a küzdelmet a koronavírus-járvánnyal szemben. Ennek a nemzeti összefogás és egység volt a kulcsa, amelyre az elkövetkezendőkben is szükségünk lesz. Tartsuk be a járványügyi szabályokat és vigyázzunk egymásra! Együtt újra sikerülni fog!” – írja Facebook-bejegyzésében Kásler Miklós.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.