Kásler Miklós: Az orvosok rendkívüli teher alatt is helytállnak

Az orvosok béremelésével egyetértett az ellenzék is, és csak részleteiben kritizálták a javaslatot.

Magyar Nemzet
2020. 10. 06. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orvosok béremeléséről szóló törvényjavaslat vitájában az ellenzéki felszólalásokra válaszolva Kásler Miklós emlékeztetett rá: az ellenzék is megszavazta, hogy különleges eljárásrend szerint, gyorsan tárgyalják a javaslatot, így értelmezhetetlen az arra vonatkozó kritikájuk, miszerint nem volt elég idejük a javaslat feldolgozására.

A miniszter arról is beszélt, hogy az előterjesztés alapgondolatával egyetértett az ellenzék is, és csak részletkérdésekre tettek kritikus észrevételeket. Kásler Miklós szerint sok esetben a járvánnyal kapcsolatos ellenzéki toposzokat hallhatta ismét, amelyekre már számtalanszor választ adott a kormány, és nem tartoznak a tárgyalt előterjesztéshez. – A szociális ágazatban dolgozók bérrendezése és a családi orvosok béremelése sem tartozik a jelenleg tárgyalt előterjesztéshez – mondta a tárcavezető és hozzátette: rengeteg területet fed le az Emberi Erőforrások Minisztériumának portfóliója, és alig van olyan hónap, amelyben ne döntenének valamilyen béremelésről. Most konkrétan arról van szó, hogy 2022-ig több mint hetven százalékkal emelkedik a nővérek bére, és így két és félszeresére nő a Fidesz kormányra kerülése óta. Az orvosok fizetése mára szintén két és fél szeresére nőtt, és ehhez jön hozzá a mostani béremelés – hangsúlyozta a tárcavezető.

Kásler Miklós kiemelte: az orvostársadalom a rendkívüli megterhelés idején is helytáll, a járványt pedig a kormány az egészségügy segítségével és nemzeti összefogás révén megfelelően kezelte és kezeli a jövőben is. A miniszter megköszönte azoknak a szervezeteknek a véleményét, amelyek javaslataikkal hozzájárultak a törvény kidolgozásához, és elmondta: a kormány korrekten teljesítette az orvosi kamara kéréseit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.