Rétvári: Dobogós helyen vagyunk a kórházi ágyak számában

Önök nem a védekezésben segítettek, hanem álhíreket terjesztettek – mondta az ellenzéknek az államtitkár.

Vizvári Soma
2020. 11. 10. 12:24
RTVRI Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a parlament mai rendkívüli ülésén napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: tétlenül telt el a nyár a védekezés szempontjából. A szocialista politikus szerint a kormány nem készítette fel az egészségügy ellátórendszerét, nem bővítette a tesztkapacitást, és nem gondosodott a szakemberek képzéséről. Tóth Bertalan hozzátette: a kormány hamis biztonságérzetet adott a magyar embereknek, míg elvárták a maszkviselést és a távolságtartást, a stadionokban több ezer embert összeengedtek. Az MSZP-s képviselő szerint a megkésett és szűkmarkú segítség miatt milliók kerültek nehéz helyzetbe. Hozzátette: az önkormányzatok szorongatása és ellehetetlenítése, aljas politikai bosszú. – Arra kérem miniszterelnök urat, ne hazárdírozzon az életünkkel! – mondta Tóth Bertalan.

Rétvári Bence államtitkár válaszában arról beszélt: olyan gazdag országokban, mint Franciaország és Belgium már azon gondolkodnak, hogy egy másik államban kezeltetnék a betegeiket, annyira túlterhelt náluk az egészségügyi rendszer.

Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarországon minden koronavírusos betegnek van hely a kórházakban. Hozzátette: dobogós helyen vagyunk a kórházi ágyak számában.

Rétvári szerint ez azt mutatja, hogy a kormány jól dolgozott. – Önök sem tétlenkedtek, csak nem a védekezésben segítettek, hanem álhíreket terjesztettek, itthon és külföldön is – mondta Rétvári. Az államtitkár aláhúzta: az MSZP-nél kamuvideókat készítettek, amivel az emberek egészségügybe vetett bizalmát rombolták – emlékeztetett Rétvári az MSZP azon videójára, amelyben egy álmentős azt állította, hogy tíz kórházakból kikerült beteg közül kilenc meghal. Az államtitkár kiemelte: ezt a videót Tóth Bertalan is megosztotta, ráadásul Korózs Lajost nem fedték meg érte. Egy nap alatt lefolytatták az etikai eljárást, és megállapították, hogy semmiféle probléma nincsen – mondta. Hozzátette: Korózs Lajos pedig nemhogy bocsánatot kérne, és visszavonulna az egészségügyet felügyelő bizottság éléről, ahelyett inkább kamustatisztikákat gyárt az őszi, második hullám alatt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.