Kocsis Máté: Távolítsák el Korózs Lajost, vagy mi fogjuk

A Fidesz frakcióvezetője szerint Korózst vagy a baloldal hívja vissza, vagy a többség váltja le.

2020. 11. 10. 12:19
KOCSIS Máté
Kocsis Máté elmondta, hogy a balliberális ellenzék most az oltási regisztrációt támadja MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté (Fidesz) keddi napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a koronavírus nem válogat, sok fiatal szervezetét is próbára teszi. – A legfontosabb feladat, hogy a kontaktszámokat csökkentsük, a kormány ezért szigorú intézkedéseket vezetett be – mondta Kocsis. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője emlékeztetett: a baloldaltól eddig nem kaptak segítséget a védekezéshez, ám van egy képviselő, akinek a viselkedése különösen méltatlan. Kocsis Máté kiemelte: Korózs Lajosnak már tavasszal le kellett volna mondania a főszereplésével leforgatott kamuvideó miatt. Ezúttal pedig statisztikákkal riogatta alaptalanul közösségi oldalán a magyarokat. – Tette ezt úgy, hogy ő az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke – emlékeztetett arra Kocsis, hogy Korózs Lajos a népjóléti bizottság vezetője.

A frakcióvezető egyúttal ultimátumot intézett az ellenzékhez: Korózs Lajos vagy lemond magától a bizottsági elnöki tisztségéről, vagy a pártja visszahívja, vagy pedig az Országgyűlés többsége fogja leváltani méltatlan viselkedése miatt.

 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában emlékeztetett: a koronavírus fertőzöttek száma rekordokat dönt a világban, Magyarország pedig jelentős lépéseket tett az egészségügy felkészítésére. – Ausztria számunkra fontos referenciapont, sajnos azt kell mondanunk, hogy ami Ausztriában ma van, az minket is elér két héten belül – fejtette ki az államtitkár. Arra is felhívta a figyelmet, hogy

a baloldalnak végre szerepet kellene vállalnia a védekezésben, de ehelyett saját „pitiáner politikai akcióikkal vannak elfoglalva”. – Ilyen volt Korózs Lajos kamuvideója, amelyre nem lehet mást mondani, mint: égbekiáltó botrány.

Azóta sem vállalta a felelősséget, nem lett következménye az esetnek – mondta Schanda, aki szintén felidézte: a népjóléti bizottságot vezető Korózs legújabb akciója az volt, amikor a napokban egy 2016-os statisztikát osztott meg, amellyel azt akarta bebizonyítani, hogy a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok. Posztját azután távolította el, hogy egy baloldali elemző is megszólta az ismételt hírhamisítás miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.