Orbán Viktor: Egyesítsük erőinket az európai értékek megvédéséért!

A miniszterelnök a nizzai iszlamista terrortámadás kapcsán együttérzését fejezte ki a francia nemzetnek.

Forrás: MTI2020. 10. 29. 13:54
MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor
Párizs, 2019. október 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Emmanuel Macron francia államfõ sajtónyilatkozatot tesznek Párizsban, az Elysée-palota kertjében 2019. október 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki nizzai iszlamista terrortámadás kapcsán a magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki a francia nemzetnek, és sok erőt kívánt az áldozatok családjainak abban a levélben, amit Emmanuel Macron köztársasági elnöknek küldött – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Mint írta, mély megdöbbenéssel értesült a Nizzában elkövetett szörnyű terrortámadásról. „A mai és az elmúlt hetek támadásai is egyértelműen megmutatták, hogy közös európai kultúránk, életmódunk és értékeink a szélsőséges terrorizmus célkeresztjébe kerültek” – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor biztosította Franciaország államfőjét Magyarország támogatásáról ezekben a nehéz órákban.

„Készen állunk arra, hogy egyesítsük erőinket a hagyományos európai értékek és a hagyományos európai életforma megvédése érdekében” – írta kondoleáló levelében a magyar kormányfő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.