időjárás 3°C Taksony 2022. november 29.
logo

Nizzai merénylet: tunéziai menedékkérő lehet a gyilkos

Magyar Nemzet
Forrás: AFP, BFMTV
2020.10.29. 17:25
Nizzai merénylet: tunéziai menedékkérő lehet a gyilkos

Egyre több információ lát napvilágot a nizzai merénylő kilétéről: az AFP hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta csütörtök délután, hogy tunéziai származású menedékkérő gyilkolt Franciaországban. Egy 21 éves férfiről lehet szó, aki október elején érkezett Olaszországba, majd onnan a franciákhoz

– ezt már a belga BFMTV forrásai tudatták. Értesüléseik szerint a támadót a francia terrorelhárítás korábbról nem ismerte. A hírre, miszerint a nizzai gyilkos illegálisan érkezhetett Olaszországba, Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter lemondását követelte a Twitteren.

Emmanuel Macron a terror sújtotta Nizzában 2020. október 29-én
Fotó: Le Soir

Emmanuel Macron elnök csütörtök délután a terrorcselekmény helyszínén, a nizzai Notre-Dame bazilika előtti téren tett rövid nyilatkozatot. Ebben együttérzését fejezte ki a katolikus közösséggel és bejelentette:

az elkövetkező napokban több mint kétszeresére növelik a franciaországi nagyvárosok utcáit őrző katonák számát. – Nem fogunk térdre kényszerülni a terroristák előtt –

ígérte az államfő.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, három embert megöltek csütörtök reggel egy késes támadásban a dél-franciaországi Nizza város Notre Dame templomának közelében. Az ügyben a francia terrorellenes egységek nyomoznak.

Terror Franciaországban

Százak szerint megérdemelték a lefejezést a franciák

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.