Trükköznek a magánszolgáltatók a hatósági áras PCR-tesztekkel

Kiszállási díjjal, csomagajánlatokkal vagy éppen a PCR-teszt felfüggesztésével játsszák ki a magánklinikák a hatósági árat bevezető rendeletet – derítette ki a Hír TV Panaszkönyv című műsora. A megkérdezett szolgáltatóknak alig fele tartja csak a 19 500 forintos árat, és olyan is akadt, aki határozottan közölte: nem tudja 34 ezer forintnál olcsóbban adni a koronavírust kimutató szűrővizsgálatot.

Munkatársunktól
Forrás: hír tv2020. 10. 02. 14:31
null
Frankfurt, 2020. június 30. Koronavírus-tesztet végeznek egy utason a frankfurti nemzetközi repülõtéren felállított új tesztállomáson 2020. június 30-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tesztek hatósági árát megállapítottuk, semmilyen jogcímen sem lehet elkérni több pénzt 19 500 forintnál egy tesztért – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 16-án. Ezt azonban a PCR-tesztelést végző magánklinikáknak és egészségcentrumoknak csak egy része vette komolyan – derült ki a Panaszkönyv stábjának telefonos körkérdéséből. A véletlenszerűen kiválasztott tizenkét magánszolgáltató közül ugyanis mindössze öt alkalmazkodott a szeptember 21-én életbe lépett rendelethez, ők semmilyen pluszköltséget nem kérnek a hatósági áron felül.

A megkérdezettek között két olyan centrum volt, ahol közölték, ezen az áron nem tudják folytatni a tesztek végzését, ezért felfüggesztették ezt a tevékenységüket. Voltak azonban olyanok, akik úgy döntöttek, inkább felárakkal játsszák ki a rendeletet. A trükkök között szerepel a kötelező házhoz kiszállás 15–30 ezer forintos kényelmi díja, míg máshol csak csomagban, más vizsgálatokkal együtt érhető el a szolgáltatás, 38–39 ezer forintos áron.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.