A nyíregyházi kórház visszautasítja az ATV állításait

A balos sajtó megtévesztő módon azt sugallta, hogy a kórház nem tudja megfelelő színvonalon garantálni a betegellátást.

Magyar Nemzet
2020. 11. 17. 20:43
null
Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen védõfelszerelést viselõ orvosok a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly Fotó: kormany.hu/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Intézményünk határozottan visszautasítja a különböző sajtóorgánumokban megjelent cikkeket, melyek az ATV-re hivatkozva azt sugallják, hogy kórházunkban nem tudjuk az elvárható szakmai színvonalon garantálni a betegellátást” – hívta fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a közleményében.

Mint írták, a többszörös terhelés, a beáramló betegek nagy száma ellenére is korszerű eszközökkel, a világon most fellelhető legkorszerűbb terápiával biztosítják betegeik gyógyítását, ennek érdekében az orvosaik és az ápolóik mindent megtesznek.

„A sajtó által közölt dezinformációk, tudatos félretájékoztatások nem segítik az egészségügyben dolgozók munkáját,

akik pedig minden egyes beteg életéért az utolsó pillanatig küzdenek.

Ezek a félrevezetések megrendíthetik a betegek bizalmát az orvosokban és ápolókban, pedig jelen helyzetben erre mindenkinek nagy szüksége van”

– olvasható a közleményben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház arra kérte a sajtó munkatársait, támogassák az egészségügyi intézményekben folyó megfeszített munkát, és mindenki tartsa be a jelenlegi járványügyi szabályokat. „Ha ezt megtesszük, akkor kontroll alatt lehetne tartani a kórházakba beáramló betegszámot” – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.