A baloldal követeli a fizetős parkolás visszaállítását

A baloldali kerületi polgármesterek szerint a járványügyi helyzet miatt bevezetett ingyenes parkolás káoszt okoz. Ezért kérik a kormányt, hogy vonja vissza ezt az intézkedését.

MTI-Magyar Nemzet
2020. 11. 25. 13:39
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerre fordult a kormányhoz több baloldali vezetésű fővárosi kerület polgármestere azért, hogy a vonják vissza az ingyenes parkolást elrendelő határozatot.

Bár a tiltakozók többnyire a forgalomnövekedésre és a helyben élők parkolási problémáira hivatkoznak, a nyilatkozatokból az derül ki, hogy az önkormányzatoknak elsősorban a bevételkiesés fáj.

A kormány szerint a járvány terjedését előzi meg, ha inkább autóval közlekedünk, ezért ingyenes a parkolás Fotó: archív/Magyar Nemzet

Horváth Csaba XIV. kerületi polgármester szerdai online sajtótájékoztatón azt mondta: az ingyenes parkolás mintha egy „receptre felírt” káosz lenne, hiszen a járvány első hullámának tapasztalatai alapján számolni lehetett azzal, hogy az intézkedés a parkolási gondokat nem enyhíti, hanem súlyosbítja.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy az ingyenes parkolás bevezetése nem járványügyi vagy szakmai, hanem inkább politikai kérdés, amely az önkormányzatok ellehetetlenítése irányába mutat. Kitért arra is, hogy a XIII. kerületnek ebben az évben egymilliárd forintos bevételkiesést jelentett ez az intézkedés.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester szerint is a napközbeni ingyenes parkolás megnehezíti a helyben élők életét, és a szabálytalanul parkoló autók száma is megnőtt. A parkolóházakban történő éjszakai parkolás ingyenessé tétele pedig nem segít.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt, hogy a kormány tavasz óta azon „ötletel és hoz éjszaka javaslatokat”, hogy hogyan tudja kiüresíteni az önkormányzatokat, és hogyan vegye el a bevételeiket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.