Írdalá.hu: Litvánia és Horvátország napközben együtt fut be

A kérdés, melyik két országban lehet még ma begyűjteni a szükséges támogatókat a székely petíciónál.

2020. 11. 07. 7:41
null
Ma éjfélkor lejár a határidő, jöhet az őrült hajrá Forrás: Facebook/Írdalá.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az éjszaka Litvániában még nem lett meg a kellő számú aláírás a székely petícióhoz – a balti államból péntek este mind lassabban érkeztek a szignók –, Horvátország látványosan előretört. Most mindkét államban kevés – mintegy nyolcszáz és ezer – aláírás hiányzik, hogy meglegyen a törvényben meghatározott limit. Ez várhatóan néhány órán belül mindkét országban teljesül, a kérdés az, ezek után melyik két államban lehet még összegyűjteni a szükséges számú szignót ahhoz, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen.

Spanyolországban eddig a cél hatvan százaléka teljesült, Svédországban pedig a szignók száma a szükséges mennyiség ötven százalékán áll. Sokak szerint napközben meglepetést okozhat Szlovénia, ahol ugyan csak kétezren álltak a székelyek ügye mellé, de az alacsony lélekszám miatt itt alig négyezer szignó elég lenne ahhoz, hogy meglegyen a kellő számú aláírás.

Felértékelődhetnek azok az országok is, ahol ugyan eddig nem gyűlt össze sok aláírás, de az alacsony lélekszám miatt kevés támogató is elegendő ahhoz, hogy az adott államban sikeres legyen a székelyek ügye.

Ezek közé tartozik Észtország, Írország vagy éppen Lettország.

Ma éjfélkor lejár a határidő, jöhet az őrült hajrá

Aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

Az utolsó pillanatig érdemes dolgozni az aláírásgyűjtés sikeréért.

A kezdeményezés tétje óriási, hiszen a cél az, hogy az Európai Unió egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.