Kilépett a Momentumból a trágár beszédéről elhíresült Nagy Blanka

Nagy Blanka tavaly nyáron lépett be a Momentumba, akkor döntését azzal indokolta, hogy bennük látott olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 20:06
Nagy Blanka
A trágár beszédéről elhíresült Nagy Blanka új babérokra tört volna Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilépett a Momentumból Nagy Blanka,

mivel a Bács-Kiskun megyei ellenzéki aktivista nem lehet a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson

állítja az Azonnali.hu. A Momentum vasárnap tartotta a küldöttgyűlését, ahol erről dönthettek.

A lány tavaly nyáron lépett be a Momentumba, akkor döntését azzal indokolta, hogy bennük látott olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. – Szimpatikusnak találtam, hogy egy olyan pártról van szó, amely most kezdi felépíteni a múltját, a jelenét s a jövőjét. Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai XXI. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége – fogalmazott az aktivista.

A trágár beszédéről elhíresült Nagy Blanka új babérokra tört volna
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Mint ismert, Nagy Blanka 2018 végén, 18 évesen, Bács-Kiskun megyei gimnazistaként lett ismert. Az azóta a Szegedi Tudományegyetemen tanuló lány egy tavalyelőtti decemberi tüntetésen durva kifejezéseket használva szólt oda Áder János köztársasági elnöknek, obszcén kifejezéssel illetve őt, és neki, illetve az összes fideszes képviselőnek azt üzente: álljon hátrébb eggyel, és b...ssza arcon magát.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője akkor úgy nyilatkozott: „Nagy Blanka az a tinilány, aki nemcsak saját generációjának példaképe, hanem mindannyiunké” – írta elérzékenyülve. „Bátorsága, következetessége és hajthatatlan igazságkeresése mindig csodálattal töltött el engem is. […] Blanka, üdv a fedélzeten!”

A fiatal gimnazista neve egyébként korábban a szocialisták EP-képviselőjelöltjeként is felmerült, azonban végül nem került fel a Párbeszéd és az MSZP közös listájára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.