Litvániában ma meglehet a kellő számú szignó a székely petíciónál

Négy ország kiemelkedik a sorból, a kérdés az, teljesül-e mindenütt a jogszabályban rögzített limit.

2020. 11. 06. 9:33
null
Az utolsó órákban nagy hajrára van szükség Forrás: Gerilla.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy megvan az a négy ország, ahol a holnap éjféli határidőre összegyűlhetnek a székely petícióhoz a szükséges aláírások. A legaktívabb ország folyamatosan Litvánia, ahol már a jogszabályban előírt limit csaknem hetven százaléka teljesült, a második helyen Spanyolország áll, ahol eddig a cél hatvan százaléka gyűlt össze. Svédországban a szignók száma a szükséges mennyiség ötven százalékán áll, de mostanában a skandináv országból is sokan állnak az ügy mellé. Az előre vártak szerint Horvátország lehet még befutó, ahol eddig csak a törvényben meghatározott aláírásszám 43 százaléka jött össze, de a déli szomszédunknál nagyon jól hajráznak, így valószínűleg már ma meg fogják előzni Svédországot, de akár Spanyolországot is.

Az utolsó órákban nagy hajrára van szükség a cél eléréséhez
Fotó: Gerilla.hu

Van néhány olyan állam, ahol egyelőre nem gyűlt össze nagyon sok szignó, de mivel az adott országokat kevesen lakják, így néhány ezer aláírással is teljesülhet a limit. Ezek közé tartozik Írország (19 százalék), Lettország (19 százalék) és Szlovénia (29 százalék) is, az nagy meglepetés lenne, ha a szombat éjféli határidőig máshol sikerülne elérni a kellő számú aláírást.

Azért, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen, mindenki nagyon sokat tehet. Aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.