Orbán Viktor: Jó esélyünk van európai, kínai és orosz vakcinára is

A koronavírus-járványra a vakcina a megoldás, amely most már belátható távolságban van – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán szombat este megosztott videóban, miután tudományos szakemberekkel tanácskozott a Karmelita kolostorban.

Forrás: MTI2020. 11. 07. 21:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő úgy fogalmazott: – Megragadtuk az alkalmat, hogy a vakcinával különösen és részletesen foglalkozzunk. A vakcina a megoldás. Most már belátható távolságban van. Ezt visszaigazolta a mai megbeszélés is.”

– Jó esélyünk van arra, hogy európai, kínai és orosz vakcina is időben jusson Magyarországra, és megfelelő ellenőrzés után elérhetővé tegyük azok számára, akik önkéntesen be akarják magukat oltatni

– tájékoztatott a kormányfő.

– Addig azonban hátravan jó néhány hét, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, ami történik körülöttünk. Különösen Ausztria fontos számunkra, amely a mi laboratóriumunk – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök elmondta, hogy szombaton beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellárral is, akit arra kért, ossza meg az osztrák tapasztalatokat. Megjegyezte: vasárnap a gazdaság kerül terítékre, az iparkamara elnökét várja, hétfő reggel pedig az operatív törzs ülésezik.

– Ott további egészségügyi döntések várhatók

– mondta.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen részt vett Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem matematikusa, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a koronavírus elleni orosz oltóanyag engedélyezése hatalmas mérföldkőhöz érkezik hamarosan, decemberben ugyanis megérkezhet Magyarországra az orosz vakcina.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.