Turbófokozatba kapcsolt a Demeter Szilárd elleni lejáratókampány

Ezúttal levelet hamisítottak a PIM főigazgatójának nevében, amely a közösségi médiában terjed.

2020. 11. 30. 18:14
DEMETER Szilárd
A rockzene alapja épp a lázadás és a szabadságszeretet Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az Országgyűlés hétfői ülésén az ellenzéki pártok képviselői napirend előtti felszólalásaikban sorra szót emeltek azért, hogy Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatóját a kormány váltsa le pozíciójából, délután már kevésbé kifinomult eszközöket vetettek be. Az utóbbi években a balliberális oldal által kiépített ál- és rémhírportálok lendültek támadásba: egy hamisított levél került több portál birtokába, amelyről megkérdezték a főigazgatót, hogy ő írta-e. Az írás hemzseg a helyesírási hibáktól és a marhaságoktól, különös tekintettel egy állítólagos petíció linkjére.

A Demeter Szilárd nevében írt, hamisított levél

A levél a ma délutáni órákban már elkezdett terjedni a közösségi médiában is, ezért a főigazgatót megkérdeztük, hogy mit szól a legújabb támadáshoz. – Azok írhatták, akik a fejemet akarják. Ma a parlamenti vitában kiderült, hogy a kormány nem hajlandó engedni a nyomásnak, nagyon helyesen saját hatáskörben dönt, és nem engedi, hogy Bajnai Gordon döntsön helyette – idézte fel a kora délutáni parlamenti vitát és az exkormányfő megszólalását a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Demeter Szilárd.

Kiemelte, hogy a levél hamisítvány, amire az is bizonyíték, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum belső levelezésében nem használnak fejlécet. – Ma valóban küldtem egy belső levelet a kollégáimnak késő délután, amiben elmondtam, hogy nyugodt a lelkiismeretem, mert soha életemben egy antiszemita mondatot vagy akár szót le nem írtam és nem is gondoltam. Én a Petőfi Irodalmi Múzeumba azért érkeztem, hogy közösen jobbá tegyük a magyar irodalmat és kultúrát. Amíg a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója vagyok, továbbra is ez a célom. Mióta megérkeztem a PIM-be, azóta érzékenyen vigyázok a szólás- és véleményszabadságra és arra, hogy senkit nem érhessen retorzió a politikai véleménye miatt a munkahelyén. Amíg én vagyok a főigazgató, ez így is marad – nyilatkozta lapunknak Demeter Szilárd. A főigazgató elmondta: nem kíván lemondani a PIM vezetéséről.

Mint ismert, Demeter Szilárd szombaton tette közzé nagy visszhangot kiváltott írását, amelyben amellett érvelt, hogy a liberális spekuláns Soros György a magyarokat és a lengyeleket ki akarja záratni az európai közösségből, és a jogfosztás miatt ők az „új zsidók”, Soros pedig „a liberális Führer”, akinek követői semmit sem tanultak a XX. századból. A főigazgató másnap visszavonta írását. – Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot, ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm – írta a főigazgató vasárnap. Hozzátette: abban igazat ad az őt kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. – A közeljövőben ehhez tartom magam – olvasható Demeter Szilárd közleményében. A cikk ellen a teljes balliberális oldal kikelt, holokausztrelativizálással vádolva meg Demetert.

Relativizálás

Korábban, az októberi tiszaújvárosi időközi választáson a balliberálisok egy emberként álltak ki Bíró László, az ellenzéki összefogás jelöltje mellett, aki a zsidó származású turisták kapcsán „tetűcsúszdásokról”, valamint „Judapestről” értekezett. Nemrég balliberális magyar EP-képviselők hasonlították Orbán Viktor miniszterelnököt Hitlerhez és Sztálinhoz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.