időjárás 10°C Amália 2022. október 7.
logo

A rendőrség befejezte a nyomozást Donáth László ügyében

Magyar Nemzet
2020.12.30. 10:33
A rendőrség befejezte a nyomozást Donáth László ügyében

A rendőrség befejezte a nyomozást Donáth László ügyében. A korábbi szocialista képviselőt, evangelikus lelkészt egy éve gyanúsították meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel – írja a Pestisrácok.hu.

Hétfőn iratismertetés volt az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth László ügyében, a volt szocialista politikus pedig elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza – értesült a portál. Miután az ügy iratai megérkeznek a Fővárosi Főügyészségre is, a vádhatóság heteken belül vádat emelhet a momentumos Donáth Anna édesapja ellen, akinek botránya tavaly ősszel robbant ki: több nő ugyanis arról panaszkodott egy szeretetotthonban, ahol dolgozott, hogy zaklatta őket, sőt, volt, aki feljelentést is tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pedig nyomozni kezdett, majd tavaly decemberben meggyanúsították Donáthot.

Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstrációján. Budapest, 2014. október 3. Képünk csupán illusztráció
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Mint arról lapunk beszámolt, Donáth zaklatási, bántalmazási botránya 2019 augusztusában robbant ki. Akkor a TV2-nek az áldozat férje nyilatkozott, aki szerint felesége véletlenül egy takarítóeszközt hagyott egy szentkép alatt a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, amelyet Donáth László vezet. A volt MSZP-s képviselő ezt meglátva a falnak szorította a hölgyet és a nyakát szorongatta. Mint kiderült, a tettlegesség már csak az utolsó csepp volt a pohárban: az evangélikus lelkészként dolgozó Donáth több fiatal nőt is zaklatott. – Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? »Jöjjön a tornaszobába, kedves!« És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás – mesélte az egyik áldozat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.