Az MSZP kérte a diplomata-útlevelet Legénynek

Én voltam a legjobban meglepve – mondta a kamerába a cigarettacsempészeten kapott Legény Zsolt, az MSZP lemondott főetikusa.

2020. 12. 12. 13:23
null
Cigarettacsempészeten bukott meg Ukrajnában Legény Zsolt, az MSZP egyki erős embere, aki azonnal kilépett a pártból Forrás: MSZP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legény Zsolt az MSZP kérésére kapott diplomata-útlevelet, mert – az indokolás szerint – a párt külügyi kapcsolatait szakértőként segíti – írta Facebook-oldalán Menczer Tamás külügyi államtitkár. „A diplomata-útlevelet nem tekintjük politikai kérdésnek, ezért a kérést teljesítettük. Természetesen az útlevelet tegnap azonnali hatállyal visszavontuk. Azt, hogy a cigarettacsempészet mennyiben segíti a baloldal „külügyi kapcsolatait”, nem pontosan értem...” – tette hozzá az államtitkár.

[caption id="" align="alignnone" width="707"] Cigarettacsempészeten bukott meg Ukrajnában Legény Zsolt, az MSZP egyik erős embere, aki azonnal kilépett a pártból
Fotó: MSZP[/caption]

 

 

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, Legény csütörtökön délután bukott le a csempészett cigarettával az ukrán–magyar határ ukrán oldalán. Az MSZP azóta, az eset után lemondott politikusa csütörtökön 22.33 órakor gyalogosan Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen Magyarország területére belépett, gépjárművét és az abban talált jövedéki termékeket az ukrán hatóságok lefoglalták.

A volt baloldali politikus az RTL Klub Híradójának azt mondta: ő értesítette a konzulátust, és az autójában talált cigaretta nem az övé volt.

Amikor megérkeztek, kinyitottam az autót és én voltam a legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba

– mondta Legény az RTL Klub Híradójának.

Ukrán hivatalos forrás szerint – a karpatinfo.net idézte ˜–

Az asztélyi ( Beregsurány–Luzsanka) ukrán–magyar államhatáron a Munkácsi Határőrség operatív munkatársaitól származó információ alapján a vámosok alapos felülvizsgálatra továbbították a Seat márkájú kisbuszt.

„A járművet egy magyar férfi vezette, aki Ukrajnából Magyarországra tartott. A külföldi férfi egy diplomata-útlevelet nyújtott be a határőröknek, amelyet Ukrajnában nem akkreditáltak. A gépkocsi ellenőrzésének eredményei szerint az Ukrán Állami Határőrszolgálat operatív munkatársai, az Állami Migrációs Szolgálat képviselői együttes csoportja a magyar konzulátus bevonásával

az autó csomagtartójában »For Duty Free Only« feliratú cigarettákat találtak.”

 

A volt szocialista politikus Facebook-oldalán 2018. április 3-i az utolsó bejegyzés, amelyben Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet népszerűsíti. Egy 2017. május 18-i bejegyzéséhez azonban egy hozzászóló pénteken beillesztette az Index cikkét a cigarettacsempész Legény Zsoltról.

A jogász végzettségű Legény Zsolt 2006–2010, illetve 2010–2014 között volt az MSZP országgyűlési képviselője, előbb az ifjúsági, szociális és családügyi bizottságnak, majd az az európai ügyek bizottságának, illetve a fogyasztóvédelmi eseti bizottságnak, valamint a mezőgazdasági bizottságnak volt a tagja. 2010-ben Tornyospálca önkormányzati képviselőjének választották meg, majd betöltötte a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettesi tisztségét, és lemondásáig az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnöke is volt. Szintén lemondásáig a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki tisztét is betöltötte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.