időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Emmi: Magyarországon biztosított a betegellátás

Magyar Nemzet
Forrás: atv
2020.12.15. 17:41
Emmi: Magyarországon biztosított a betegellátás

A Magyar Orvosi Kamara honlapján szereplő adatok szerint eddig harmincnégy egészségügyi dolgozó vesztette életét koronavírus-fertőzésben. Ennek kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV híradójának megkeresésére azt írta: az egészségügyi dolgozók világszerte a fertőzésnek legjobban kitett célcsoport.

Magyarországon a járvány kezdete óta az összes igazolt fertőzött mindössze két százaléka, a jelenlegi aktív fertőzötteknek pedig 0,6 százaléka egészségügyi dolgozó.

Hozzátették: az elhunyt egészségügyi dolgozók szinte mindegyike rendelkezett krónikus alapbetegséggel. A tárca közleményében kitértek rá, hogy bár a koronavírus-járvány az utóbbi évtizedek legnagyobb kihívása elé állította az egészségügyet,

Magyarországon a betegellátás biztosított, mindenkinek jut kórházi ágy és ellátás az orvosok és az ápolók megfeszített munkájának köszönhetően.

Közölték: jelenleg 78 kijelölt kórházban kezelnek koronavírus-gyanús, vagy fertőzött betegeket országszerte. A kijelölt kórházakban a helyi betegszámokhoz igazodik az egészségügyi dolgozók száma, ami folyamatosan változik. „A terhelés egyenletesebbé tételéért olyan jelzőrendszer működik az intézményekben, amely napi szinten jelzi, hol van szükség további ellátó személyzetre. Az egészségügyi ellátást a növekvő betegszámmal együtt járó többletfeladatok mellett is biztonságos mederben tartjuk” – hangsúlyozta az Emmi.

KORONAVÍRUS: VESZÉLYHELYZET

Nem maradhat ki a bőröndből az utasbiztosítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.