Emmi: Magyarországon biztosított a betegellátás

Az eddig elhunyt harmincnégy egészségügyi dolgozó közül szinte mindenkinek volt krónikus alapbetegsége.

Magyar Nemzet
Forrás: atv2020. 12. 15. 17:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Orvosi Kamara honlapján szereplő adatok szerint eddig harmincnégy egészségügyi dolgozó vesztette életét koronavírus-fertőzésben. Ennek kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV híradójának megkeresésére azt írta: az egészségügyi dolgozók világszerte a fertőzésnek legjobban kitett célcsoport.

Magyarországon a járvány kezdete óta az összes igazolt fertőzött mindössze két százaléka, a jelenlegi aktív fertőzötteknek pedig 0,6 százaléka egészségügyi dolgozó.

Hozzátették: az elhunyt egészségügyi dolgozók szinte mindegyike rendelkezett krónikus alapbetegséggel. A tárca közleményében kitértek rá, hogy bár a koronavírus-járvány az utóbbi évtizedek legnagyobb kihívása elé állította az egészségügyet,

Magyarországon a betegellátás biztosított, mindenkinek jut kórházi ágy és ellátás az orvosok és az ápolók megfeszített munkájának köszönhetően.

Közölték: jelenleg 78 kijelölt kórházban kezelnek koronavírus-gyanús, vagy fertőzött betegeket országszerte. A kijelölt kórházakban a helyi betegszámokhoz igazodik az egészségügyi dolgozók száma, ami folyamatosan változik. „A terhelés egyenletesebbé tételéért olyan jelzőrendszer működik az intézményekben, amely napi szinten jelzi, hol van szükség további ellátó személyzetre. Az egészségügyi ellátást a növekvő betegszámmal együtt járó többletfeladatok mellett is biztonságos mederben tartjuk” – hangsúlyozta az Emmi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.