Gyurcsány kijelölte a hatalmi marakodás szabályait

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rámutatott: az Apró-villa szobáiból antikommunizmust számon kérni különösen meredek.

Magyar Nemzet
2020. 12. 07. 13:02
null
Forrás: FOTÓ: YOUTUBE (KÉPERNYŐFOTÓ)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Zoltán (DK) napirend előtt azt hangoztatta: a múlt héten kiderült, hogy a kormány nem keresztény, nem antikommunista, nem Soros-ellenes, de még csak nem is nemzeti. – Semmi közük ahhoz, amit a kereszténység, az erkölcsösség, vagy a jogállam jelent – hangoztatta a gyurcsányista politikus, aki szerint a kormány tagjai ugyanakkor „hihetetlen szorgalommal lopnak, csalnak, hazudnak, a lopott pénzt pedig drogokra, kurvákra, orgiákra, luxusjachtokra” költik. – Maguk a három k, a közpénz, a kokain és a kurvák kormánya – fogalmazott Varga Zoltán.

Dömötör Csaba válaszát azzal kezdte: bár a parlament az őszinte szavak és a kemény viták terepe, az ország házát akkor sem szabad összekeverni egy kocsmával. Az államtitkár az elhangzott vádakat visszautasítva emlékeztetett: 2004-ben Gyurcsány Ferencék indítottak magyarellenes kampányt, és a mai napig rárontanak a határon túli magyar közösségekre. – Önök voltak azok, akik hazudtak saját népüknek, utána pedig rájuk lőttek. Önök voltak azok, akik a magyar vállalatokat szétprivatizálták, azok, akik behívták az orosz titkosszolgálatokat. Az Apró-villa szobáiból pedig antikommunizmust számon kérni különösen meredek – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Szerinte közpénz dolgában pedig meg kell nézni Gyurcsány Ferenc vagyonbevallásait és azt, hogy a DK elnöke mégis százmilliós osztalékokat vesz fel évente. Az államtitkár úgy összegzett: miközben az egész ország a járvánnyal küzd, a DK ráfordult a választási kampányra, Gyurcsány Ferenc a hétvégén programot is hirdetett. – Mindent elmond az ellenzékről, köztük a Jobbikról, hogy tizennégy évvel az őszödi beszéd után ezt a hazugságvezért tünteti ki a bizalmával, aki most kijelöli a hatalmi marakodás szabályait – mutatott rá Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.