„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

Orbán Balázs zsarolásnak tartja, hogy csak akkor jönnek az uniós források, ha Orbán Viktor változtat politikáján.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 16:06
ORBÁN Balázs
Budapest, 2019. december 17. Orbn Balzs, a Miniszterelnksg parlamenti llamtitkra azonnali krdsre vlaszol az Orszggyls plenris lsn 2019. december 17-n. MTI/Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan napirend előtt azt hangoztatta: az Európai Unió Bíróságának múlt heti ítélete súlyosan befolyásolja Magyarország jövőjét. Az MSZP frakcióvezetője szerint az április országgyűlési választás tétje ezért az, hogy a 15 ezer milliárd forint uniós forrás felhasználható lesz-e Magyarország számára. – Az a tét, hogy ez a korrupt, pártállamot építő kormány hatalmon marad-e, mert akkor nem jönnek az EU-s pénzek – jelentette ki. Hozzátette, vagy megjavul hirtelen Orbán Viktor, vagy kormányváltás lesz, és akkor felszámolják az államilag szervezett korrupciót, rendbe rakják az egészségügyet, a pedagógusok, az ápolók, a szociális szférában dolgozók bérét, adómentessé teszik a minimálbért.

 

– A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett – fogalmazott válaszában Orbán Balázs. 

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára emlékeztetett: a baloldali kormányok gyenge gazdaságpolitikát folytattak, fejlesztési lehetőségeket, pénzeket szalasztottak el, a korszak szimbóluma pedig a 4-es metró beruházása, ami „Magyarország legnagyobb korrupciós ügye”. Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság 2010-ben az uniós fejlettség valamivel több mint felét, 2020-ban viszont az EU 27 gazdasági térség átlagának már 74 százalékát érte el. Az államtitkár zsarolásnak minősítette azt, hogy csak akkor jönnek az uniós források, ha Orbán Viktor változtat politikáján.

– Ez a magyar emberek zsarolása, mert a kormány oktatásban, a család- és gyermekvédelemben, a migráció területén olyan politikát folytat, amelyet a magyar választók elvárnak tőle – jelentette ki Orbán Balázs. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.