Dömötör Csaba: A baloldal nem támogatta a családok segítését

Az államtitkár a parlamentben elmondta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje akarja fizetőssé tenni Magyarországon az egészségügyet.

2022. 02. 21. 14:36
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. november 15. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy szerinte a kormány elüldözte a tanárokat, a tűzoltókat, az ápolókat és a rendőröket. A Jobbik elnöke úgy véli, hogy a kormány fizetőssé tette az egészségügyet és kötelezővé a koronavírus elleni vakcina felvételét, majd védelmébe vette a magyar emberek által 2008-ban elutasított vizitdíjat.

Továbbá Jakab azzal támadta a kormánypártokat, hogy ötezer milliárd forintos államháztartási hiányt okoztak, majd arról értekezett, hogy szerinte a Fidesz–KDNP választási győzelme után megszorításokat alkalmaznának. Végül a baloldali politikus a gyermekvédelmi népszavazás ellen is kikelt, azt állítva, hogy nem probléma a gyermekek nemátalakító műtétje.

– A baloldal miniszterelnök-jelöltje akarja fizetőssé tenni Magyarországon az egészségügyet 

– rögzítette válaszában Dömötör Csaba. Az államtitkár emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter korábban úgy nyilatkozott, hogy a magyar egészségügyön egy drasztikus magánosítás segíthet, a szüléshez pedig nem kell orvos.

Továbbá Dömötör kiemelte, hogy hét százalék feletti volt tavaly a magyar gazdaság növekedése, a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, a családokat adó-visszatérítéssel segíti a kormány. – Ezeket az intézkedéseket a baloldal nem támogatta – tette hozzá.

– Tagadták, hogy megteszik, de végül mégis aláírtak Gyurcsány Ferencnek – húzta alá az államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Jakab Péter meg sem kísérelte visszaszerezni a Jobbikot a baloldaltól.

– Mindenben hasonultak ahhoz, ami ellen létrejöttek 

– jegyezte meg Dömötör.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.