időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Dömötör Csaba: A baloldal nem támogatta a családok segítését

Máté Patrik
2022.02.21. 14:36 2022.02.21. 15:38
Dömötör Csaba: A baloldal nem támogatta a családok segítését

Jakab Péter a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy szerinte a kormány elüldözte a tanárokat, a tűzoltókat, az ápolókat és a rendőröket. A Jobbik elnöke úgy véli, hogy a kormány fizetőssé tette az egészségügyet és kötelezővé a koronavírus elleni vakcina felvételét, majd védelmébe vette a magyar emberek által 2008-ban elutasított vizitdíjat.

Továbbá Jakab azzal támadta a kormánypártokat, hogy ötezer milliárd forintos államháztartási hiányt okoztak, majd arról értekezett, hogy szerinte a Fidesz–KDNP választási győzelme után megszorításokat alkalmaznának. Végül a baloldali politikus a gyermekvédelmi népszavazás ellen is kikelt, azt állítva, hogy nem probléma a gyermekek nemátalakító műtétje.

– A baloldal miniszterelnök-jelöltje akarja fizetőssé tenni Magyarországon az egészségügyet 

– rögzítette válaszában Dömötör Csaba. Az államtitkár emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter korábban úgy nyilatkozott, hogy a magyar egészségügyön egy drasztikus magánosítás segíthet, a szüléshez pedig nem kell orvos.

Továbbá Dömötör kiemelte, hogy hét százalék feletti volt tavaly a magyar gazdaság növekedése, a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, a családokat adó-visszatérítéssel segíti a kormány. – Ezeket az intézkedéseket a baloldal nem támogatta – tette hozzá.

– Tagadták, hogy megteszik, de végül mégis aláírtak Gyurcsány Ferencnek – húzta alá az államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Jakab Péter meg sem kísérelte visszaszerezni a Jobbikot a baloldaltól.

– Mindenben hasonultak ahhoz, ami ellen létrejöttek 

– jegyezte meg Dömötör.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.