Kocsis Máté: A választási kampány arról szól, hogy „itt a Feri”

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy a baloldal kormányzása alatt nőtt az áram és a gáz ára, továbbá eladósították az országot.

2022. 02. 21. 14:56
KOCSIS Máté
Budapest, 2021. október 18. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 18-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 2022-es választási kampány ismét arról szól, hogy „itt a Feri”, akit a kommunisták és a fasiszták szeretnének visszasegíteni a hatalomba 

– mondta el napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Hozzátette: „amikor itt volt a Feri”, akkor a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, nőtt az áram és a gáz ára, továbbá eladósították az országot.

– A baloldalon azzal ámítják egymást, hogy az összefogásuk jót tesz az országnak – húzta alá Kocsis, majd kiemelte: az igazi összefogás az, hogy 7,1 százalékos a hazai gazdasági növekedés, 4,7 millió Magyarországon a munkavállaló, továbbá a kormánynak köszönhetően több ágazatban is megvalósult a béremelés.

– Magyarországon a gyermeket nevelő családok egyévnyi személyi jövedelemadót kaptak vissza. Ilyet a kommunisták és a fasiszták nem csinálnak 

– rögzítette a frakcióvezető.

Kocsis kiemelte, hogy a magyaroknak nagyon egyszerű helyzetük lesz április 3-án, hogy a családokat segítő Fidesz–KDNP-t választják vagy a hátrafelé tartó baloldalt.

A válaszában Rétvári Bence államtitkár emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc a 2006-os választás idején valótlanságokkal kampányolt, amit aztán az őszödi beszédben is elismert.

– Nem csoda, hogy hazugságokkal kampányolt a baloldal, ahogy most is teszik 

– folytatta.

Továbbá az államtitkár kiemelte, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje nemrég Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét egy őszinte szembenézésnek nevezte.

„Nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, mintha nem üzlet” – idézte Márki-Zay Péter szavait Rétvári Bence, majd hangsúlyozta:

a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint nem ördögtől való a vizitdíj, a kisvárosokban és a falvak közelében nincs szükség szülészeti és sürgősségi ellátásra sem, az ingyenes egészségügy pedig illúzió. 

Az államtitkár kitért arra is, hogy Márki-Zay Péter a benzinárstopot, valamint a rezsicsökkentést is eltörölné, az embereknek pedig érezniük kell az energiaárak emelkedését.

– Április 3-án erről a magyar emberek elmondhatják a véleményüket 

– zárta felszólalását Rétvári Bence. 

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.