Mátyás 2024. február 24.
logo

Kocsis Máté: A választási kampány arról szól, hogy „itt a Feri”

Máté Patrik
2022.02.21. 14:56 2022.02.21. 15:39
Kocsis Máté: A választási kampány arról szól, hogy „itt a Feri”

– A 2022-es választási kampány ismét arról szól, hogy „itt a Feri”, akit a kommunisták és a fasiszták szeretnének visszasegíteni a hatalomba 

– mondta el napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Hozzátette: „amikor itt volt a Feri”, akkor a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, nőtt az áram és a gáz ára, továbbá eladósították az országot.

– A baloldalon azzal ámítják egymást, hogy az összefogásuk jót tesz az országnak – húzta alá Kocsis, majd kiemelte: az igazi összefogás az, hogy 7,1 százalékos a hazai gazdasági növekedés, 4,7 millió Magyarországon a munkavállaló, továbbá a kormánynak köszönhetően több ágazatban is megvalósult a béremelés.

– Magyarországon a gyermeket nevelő családok egyévnyi személyi jövedelemadót kaptak vissza. Ilyet a kommunisták és a fasiszták nem csinálnak 

– rögzítette a frakcióvezető.

Kocsis kiemelte, hogy a magyaroknak nagyon egyszerű helyzetük lesz április 3-án, hogy a családokat segítő Fidesz–KDNP-t választják vagy a hátrafelé tartó baloldalt.

A válaszában Rétvári Bence államtitkár emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc a 2006-os választás idején valótlanságokkal kampányolt, amit aztán az őszödi beszédben is elismert.

– Nem csoda, hogy hazugságokkal kampányolt a baloldal, ahogy most is teszik 

– folytatta.

Továbbá az államtitkár kiemelte, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje nemrég Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét egy őszinte szembenézésnek nevezte.

„Nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, mintha nem üzlet” – idézte Márki-Zay Péter szavait Rétvári Bence, majd hangsúlyozta:

a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint nem ördögtől való a vizitdíj, a kisvárosokban és a falvak közelében nincs szükség szülészeti és sürgősségi ellátásra sem, az ingyenes egészségügy pedig illúzió. 

Az államtitkár kitért arra is, hogy Márki-Zay Péter a benzinárstopot, valamint a rezsicsökkentést is eltörölné, az embereknek pedig érezniük kell az energiaárak emelkedését.

– Április 3-án erről a magyar emberek elmondhatják a véleményüket 

– zárta felszólalását Rétvári Bence. 

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.