Orbán Balázs: A szegénységből a munka jelenti a kivezető utat

2010 előtt eltörölték a családi adókedvezményt, emelték a rezsiárakat, az országot pedig a devizahitelezés csapdájába vitték.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 15:37
ORBÁN Balázs
Budapest, 2021. október 4. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend előtt felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 4-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bősz Anett napirend előtt arról beszélt, hogy megélhetési válság uralkodott el az országban, amihez szerinte az is hozzájárult, hogy a kormány elengedte a svájci indexálást a nyugdíjszámítás területén. A DK képviselője hangoztatta: az egy főre jutó fogyasztás csak két uniós tagországban, Horvátországban és Bulgáriában alacsonyabb, mint nálunk. Mint fogalmazott: a megélhetési válságnak idősek, fiatalok, szegények mind kárvallottjai. 

– A kormány egyetért azzal, hogy nagyon fontos cél a szegénység felszámolása. A mi megítélésünk szerint a szegénységből a munka jelenti a kivezető utat – fogalmazott válaszában a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. 

Orbán Balázs a Világgazdasági Fórum és a Világbank adataira hivatkozva közölte: Magyarországon a legalsó társadalmi csoportok jobban részesülnek az ország jó gazdasági teljesítményéből, ennek köszönhetően egy évtized alatt 1,25 millió fővel csökkent a mélyszegénységben élők száma. De milliókkal csökkent azoknak a száma is, akiknek egy váratlan kiadás nagy gondot okozna. 

Az államtitkár hangsúlyozta: 2010 óta háromszorosára emelték a minimálbért, aminek a vásárlóértéke száz százalékkal nőtt, segítettek a devizahiteleseknek, bevezették a négy stop politikáját, és minden korábbinál többet fordítottak szociális gyermekétkeztetésre. 

Ezzel szemben 2010 előtt eltörölték a családi adókedvezményt, emelték a rezsiárakat, az országot pedig a devizahitelezés csapdájába vitték – mutatott rá Orbán Balázs.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.