Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Új kórházigazgatók kapták meg kinevezésüket Kásler Miklóstól

Kásler Miklós átadta a klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei központok igazgatói kinevezéseit. Beszédében kitért az egészségügyi rendszer átalakítására, az állami és a magán egészségügy szétválasztására, valamint a szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatott emberek ellátásának biztosítására.

EMMI
2020. 12. 18. 18:49
2020.07.14. Budapest Dr prof. Kásler Miklós miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) minisztere. A klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak élére kinevezett igazgatók megbízása 2021. január 1-jétől hatályos – áll az EMMI sajtóközleményében. A kinevezett kórházigazgatóknak fontos szerep jut az egészségügyi rendszer átalakításában.

Kásler Miklós külön kitért arra is, hogy

a kinevezéseket a kormány azon döntése indokolta, amely alapján a hazai egészségügyet minden részletében átszervezik.

Létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, amelynek feladata lesz a megyei kórházak összefogása és segítése, valamint a gazdasági és finanszírozási kérdéseket is tartalmazó szakmapolitikai döntések végrehajtása is.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az egészségügy átalakításához a négy legfontosabb feladat megoldása is szükséges: ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházakig; biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását; újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert; biztosítani kell mindazon embertársaink ellátását, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A közleményben továbbá az áll:

Átlátható és egyértelmű viszonyokat kíván teremteni a kormány az egészségügy átalakításával.

Nélkülözhetetlen az állami és a magánegészségügyi szétválasztása, mivel mindkettőre szükség van, de rendezett viszonyok között. Az állami és a magán ellátórendszer szinte kibogozhatatlanul összefonódott, ezen szeretne változtatni a kormány. Ezt a törekvést szolgálja az orvosok bérének emelése, valamint az egészségügyi dolgozók bérrendezésére vonatkozó intézkedések is, amely több lépcsőben valósul meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.