Milliók szorítanak a megszúrt rendőr felgyógyulásáért

A rendőrség vezetői ma meglátogatták a Honvédkórházban Pétert, akit frontsebészek mentettek meg.

2020. 12. 27. 19:23
null
Budapest, 2020. december 24. Rendõrök és mentõsök 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház elõtt, ahol egy rendõr lelõtte a járõrtársa életére törõ férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendõrt kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak elvétve találni rosszindulatú bejegyzést a világhálón az újpesti hős rendőrjárőrrel kapcsolatban; amennyiben mégis felbukkan egy-egy, azonnal kommentháború indul a szerzője ellen.

Magyarország lakóinak döntő többsége tisztességes, becsületes, és egyöntetűen kiállnak a hős rendőrök mellett.

Nem túlzás kijelenteni, hogy milliók imádkoztak, szorítottak az ünnep alatt, hogy az életveszélyesen megsebesített 26 éves őrmester túlélje a bestiális támadás következményeit. Ehhez azonban egy sor szerencsés tényező együttállására volt szükség. Először is Péter járőrtársa, a 23 éves őrmesternő, Erika két lövéssel megállította társa támadóját, a 35 éves, őrjöngő férfi azonnal meghalt, így nem tudta megölni sem a rendőrt, sem az abban a lakásban lévőket, ahova vadásztőrrel a kezében be akart törni.

Erika és Péter hősies helytállását nemcsak a rendőrség teljes személyi állománya és valamennyi magyar egyenruhás, hanem a polgárok döntő többsége is elismeri. Egyre többen várják, hogy a történtek körülményeit vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség végre hivatalosan is kimondja:

Erika jogszerűen lőtte le a tőrkéses ámokfutót.

 

Péter életének megmentéséhez jelentős részben hozzájárult, hogy pénteken a mentőszolgálat szakemberei gyorsan és szakszerűen léptek fel, ám a

Honvédkórház frontszolgálaton is gyakorlatot szerzett sebészei kisebb csodát tettek: bár hosszú órákon át tartott a műtét, de az őrmesterre leső halálos veszélyt leküzdötték.

Péter még szombaton átkerülhetett az intenzívről az általános osztályra, ahol folytatódhat a gyógyulása.

Időközben kiderült, hogy miután Erika lelőtte a támadót, Péter – még mielőtt elvesztette az eszméletét – felhívta mobiltelefonon a Sárospatakon élő édesanyját, akinek annyit mondott: „Anya, megszúrtak...” Péter szülei azonnal a fővárosba autóztak, és a kórházban szorítottak fiuknak a műtét alatt. Velük volt Erika is, akit megfigyelésre szállítottak a kórházba, és bár elhagyhatta volna az egészségügyi intézményt, addig nem volt hajlandó távozni, amíg járőrtársát nem sikerült felébreszteni a mesterséges kómából.

Vasárnap délelőtt megható üzenet érkezett Péternek újpesti bajtársaitól a Honvédkórházba. A rendhagyó videóközvetítést két tábornok és egy alezredes hozta létre. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Terdik Tamás dandártábornok, fővárosi rendőrkapitány és Hajdú Károly alezredes, IV. kerületi rendőrkapitány látogatta meg a megsérült őrmestert. Zárt láncú hírközlési rendszeren kapcsolták az újpesti rendőrkapitányságot, ahol a főbejárat előtt egy rendőr feliratokon üzent bajtársuknak, Mukinak, ahogy nevezik egymás között Pétert.

„Gyógyulj meg, Peti! Erika és Péter, ti vagytok a hőseink!”

– szólt az üzenet.

A Muki becenév említésére a még nagyon gyenge őrmester elmosolyodott, láthatóan meghatódott az üzenetektől.

Közben Mága Zoltán Facebook-oldalán számolt be arról, mennyire megrázta az Újpesten történt késes támadás híre, és mennyire meghatotta, ahogy a kiérkező rendőrök cselekedtek abban a helyzetben. A hegedűművész nagy tisztelője a rendőröknek, akik emberfeletti erőfeszítésekkel végzik a feladatukat, ezért úgy döntött, újévi koncertje bevételéből egymillió forintot ajánl fel a támadás során megsérült rendőrnek és társának. Kezdeményezéséhez a Szolgálatteljesítés közben Alapítvány is csatlakozott – amelynek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja –, további 500 ezer forintot felajánlva a hős rendőröknek. A Zsaruellátó nevű Facebook-oldal pedig gyűjtést indított: „Ha szeretnéd támogatni Peti és Erika hőseink mielőbbi visszatérését Te is, akkor most megteheted.

Számlatulajdonos: Zsaruellátó Egyesület

Számlavezető bank: OTP Bank NyrRt.

Számlaszám: 11745004-24508533

Közlemény: Peti és Erika, a hősök” – írták a közösségi oldalukon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.