Nyolcmilliós végkielégítés másfél hónap után a DK-s önkormányzatnál

Novák Előd feljelentést tett hűtlen kezelés miatt az ellenzéki vezetésű önkormányzatnál történtek után.

Vizvári Soma
2020. 12. 16. 14:32
Lakos Imre
Budapest, 2010. február 24. Lakos Imre, a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) országgyűlési képviselője, a Fővárosi Közgyűlés volt városüzemeltetési tanácsnoka beszél meghallgatásán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság ülésén a Főpolgármesteri Hivatalban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyolcmillió forintot kapott közpénzből másfél hónapos kabinetvezetői munkájáért a DK újbudai elnöke, Lakos Imre – mondta el Novák Előd, a Mi Hazánk XI. kerületi önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatóján szerdán. A politikus elárulta: – Ezért a titkosított információért egy évig küzdöttem, végül közérdekű adatigénylés megtagadása miatti per kilátásba helyezésével sikerült meghátrálásra bírnom a DK polgármesterét.

Bejelentette: a feltárt ügyben szerdán hűtlen kezelés miatt feljelentést tett. Hozzátette: – Mindeközben Lakos Imre még Karácsony Gergelytől is busás javadalmazást kap a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. igazgatósági tagjaként, az újbudai polgármester és a megduplázott, rekordszámú alpolgármester fizetését pedig a törvényi maximumban határozták meg, ezekre is egyedüli képviselőként szavaztam nemmel.

Novák Előd arról is beszámolt: – A hivatali munkatársaktól úgy tudom, hogy maga Gyurcsány Ferenc tiltotta meg eddig, hogy e kényes, nyolcmilliós számot kiadja a DK fővárosának minősülő Újbuda polgármestere, mondván, ha Novák Előd akarja, perelje ki az önkormányzattól, az úgyis több év, addigra szerinte már kormányon lesznek.

Az önkormányzati képviselő felidézte, hogy Lakos Imrét a „Kopaszi-gate” néven elhíresült újbudai ügyben hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Mint ismert, később Lakost a Kúrián felmentették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.