Vegytiszta hazugság a közös ellenzéki sajtótájékoztatón

Kocsis Máté közösségi oldalán adott hangot felháborodásának a baloldali képviselők újabb valótlan állításaira reagálva.

Forrás: facebook2020. 12. 07. 18:04
Szabó Tímea, Jakab Péter, Varju László, Tóth Bertalan! sajtótájékoztatója
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a Facebook közösségi oldalon hétfő délután 16 órakor közzétett nyilvános bejegyzésében az ellenzék újabb hazugsághadjárata ellen emelt szót. A kormánypárti politikus szerint Szabó Tímea, Jakab Péter, Varju László és Tóth Bertalan a ma reggeli EU-konzultációs testület ülésén a parlament delegációs termében az ott elhangzottakról tartott sajtótájékoztatójukon a valóságot mellőzve vegytiszta hazugságot kommunikáltak.

Kocsis Máté szerint alapból törvényt sért, hogy erről a fórumról nem lehetett volna semmilyen tájékoztatást adni, mert zárt ülésnek minősült. A szabályszegők ráadásul elferdítették a tényeket. A frakcióvezető hozzátette: a „nagyon harcos” Jakab Péter a közel két órás értekezleten egyszer sem szólalt fel, semmit sem kérdezett a miniszterelnöktől.

Varju László egyetlen rövid kérdést tett fel, ezt Orbán Viktor miniszterelnök megválaszolta, a DK-s képviselő tovább nem kérdezett, mert a válasz egyértelmű és érthető volt. A legízléstelenebb hazudozó Szabó Tímea, aki olyan állítást tulajdonított a miniszterelnöknek, amit ő nem mondott. A Fidesz frakcióvezetője szerint egy fontos ténykérdésben a miniszterelnök még egyet is értett Szabó Tímeával, amit azonban a Korózs Lajos kamuvideós hazugságait is lelkesen terjesztő képviselőnő a nyilvánosságnak már másképp mesélt el. Szabó hazudott az EU-s hitelfelvétel kérdésében is, amivel a kormány sem ért egyet, és hazudott a „családonként egymillió forintot vesznek el” állításával is. Kocsis Máté állítja: ezt Szabó a zárt ülésen nem is mondta, mert ő is tudja, hogy nem igaz, más releváns, elhangzott tényeket viszont elhallgatott a sajtótájékoztatón.

Tóth Bertalan halovány felszólalása sem arról szólt, amiről később beszélt. A Facebook-bejegyzés szerint a frakcióvezető az MSZP társelnökét megérti, neki jobban fő a feje Gyurcsány miatt, mint Orbán Viktor miatt.

Kocsis Máté zárszóként azt kérdezte: „Kedves elvtársak! Ki is hazudik pontosan?”

A frakcióvezető úgy értékelt: a baloldali ellenzék nem akarnak mást, csak szolgalelkűen teljesíteni a brüsszeli kéréseket, kiszolgálni az ottani migránspolitikát, ami hazaárulásnak minősül.

Fotó: Facebook

Varju László, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Jakab Péter és Tóth Bertalan a sajtótájékoztatón

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.