időjárás 4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

130 millió forintot fizetnek ki Czeglédynek a baloldali budapesti önkormányzatok

Forrás: origo.hu
2021.01.21. 11:15
130 millió forintot fizetnek ki Czeglédynek a baloldali budapesti önkormányzatok

Az elmúlt tizenöt hónapban két, DK-s kerület, Erzsébetváros és Újbuda közel 130 millió forint értékben szerződött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával – derül ki az Origó.hu számításaiból. Ez különösen visszataszító, hiszen a járvány megjelenése óta Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldali kerületvezetők folyamatosan a nehéz költségvetési helyzetükről beszélnek, és a kormánynál kuncsorognak pénzért.

„Az a célom, hogy a városházát lopásra alkalmatlanná tegyem, mert a közpénz arra való, hogy a köz javát szolgáljuk, nem pedig arra, hogy a haverok zsebét tömjük vele tele” – jelentette ki főpolgármester-jelölti kampányzáróján Karácsony Gergely, még 2019 októberében.

Ez az ígéret azonban már közvetlenül a voksolást követően megdőlt, elég csak arra gondolni, hogy a városházára pillanatok alatt visszaszivárogtak a hajdani Gyurcsány-kormány emblematikus figurái, a baloldali politikusok rokonai pedig sorban kapták a jól fizető pozíciókat, valamint a különféle közbeszerzések, megbízások körül megjelentek a politikailag megbízható cégek, ügyvédi irodák – írja az Origó.hu.

Amióta Magyarországon megjelent a koronavírus, Karácsony Gergely vezetésével a budapesti baloldal kommunikációs hadviselést próbál folytatni a kormánnyal szemben, mondván, a koronavírus-járvány és következményei miatt a főváros, valamint a kerületek súlyos pénzhiánnyal küzdenek. Valamennyi bajukért a kormányt okolják, a napokban már arról beszéltek, hogy egyes kerületekben és a fővárosban csődközeli a helyzet. Az állítólagos nagy pénznélküliségben meglehetősen furcsán hat, hogy két, DK-s kerület alig több mint egy év alatt közel 130 millió forint értékben szerződött egyetlen ügyvédi irodával, az adócsalásért jogerősen elítélt Czeglédy Csaba irodájával.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.