Fiatalkorú lányt tartottak fogva egy pécsi lakásban

A rendőrség szexuális visszaéléssel és személyes szabadság korlátozásával gyanúsította meg a pécsi férfit.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 01. 02. 14:12
null
Fotó: Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Járásbíróság helyt adott a nyomozó hatóság indítványának és letartóztatásba helyezte azt a 26 éves helyi férfit, aki a bizonyítékok szerint szexuális viszonyt létesített egy nála 12 évvel fiatalabb kiskorú lánnyal, majd a sértettet 2020. december 31-én lakásába bezárta, fogva tartotta. Ha a nyomozás során bebizonyosodik, hogy a szexuális kapcsolat már a lány 14. életévének betöltése előtt is létrejött, akkor még súlyosabb jogsértés miatt kell felelnie, a hatályban levő törvények értelmében a gyermekkorú személlyel létesített szexuális kapcsolat a gyermekkorú sértett beleegyezésével is erőszaknak, bűncselekménynek minősül.

A Pécsi Rendőrkapitányság tevékenységirányítási központjába 2021. január 1-jén délelőtt tett bejelentést egy férfi, aki szerint kiskorú ismerősét elrabolták. A segítséget kérő szerint 14 éves lány ismerőse telefonüzenetben jelezte neki, volt barátja fogva tartja a lakásában, nem akarja hazaengedni. Az ügyeletes tiszt azonnal járőröket küldött a helyszínre, akik a jelzett társasház közelében megtalálták a síró lányt, akinek a rendőrök megérkezése előtti másodpercekben, egy dulakodás után sikerült megszöknie.

A sértett a nyomozóknak elmondta, idősebb fiú testvérével ment szilveszterezni előző nap bátyja 26 éves, pécsi ismerőséhez, ahonnan fivére még újév reggelén hazament. A lány is testvére után akart menni, de több mint egy évtizeddel idősebb vendéglátója – akivel korábban a fiatalkorú lány titkos szerelmi kapcsolatot létesített – nem engedte ki a lakásból, bezárta az ajtót, azt akarván, beszéljék át és újítsák meg viszonyukat.

A lány ellenkezett, vitatkozni kezdtek, majd össze is verekedtek, ezután a férfi arra akarta rávenni a sértettet, üzenjen családjának, hogy csak másnapra ér haza. A nyomozás adatai szerint a lány az üzenet küldése közben titokban értesítette egy ismerősét, hogy bajban van, segítségre szorul. Fogvatartója ezt észrevette, ismét dulakodni kezdtek, a lány ekkor tudott megszökni és kifutni a lakásból, egyenesen a már érte küldött rendőrök karjába.

A 26 éves pécsi férfit a helyszínen fogták el a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették. Mivel a 14 éves lány elmondta, hogy korábban, huzamosabb ideig titkos szexuális kapcsolata is volt a gyanúsítottal, ezért a férfi ellen a sértett személyi szabadságának megsértésén kívül szexuális visszaélés bűntett elkövetése miatt is eljárás indult a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.