időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Fidesz–KDNP: Emeljék uniós szintre a családvédelmi akciókat!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.01.22. 18:24
Fidesz–KDNP: Emeljék uniós szintre a családvédelmi akciókat!

Az Európai Parlament (EP) a héten fogadta el a koronavírus-járvány okozta válságot követő időszak nemi dimenziójáról szóló jelentést, amely hangsúlyozza a válságnak az európai nőkre gyakorolt hatásait, és ezzel összefüggésben uniós és tagállami intézkedésekre tesz ajánlásokat. A Fidesz–KDNP képviselőcsoportja hangsúlyozta, hogy

Magyarország tíz éve töretlenül küzd a nők elleni erőszak felszámolásáért, a delegáció azonban tartózkodott a jelentés szavazásakor, mivel az az „ideológiai szempontok által vezérelt” isztambuli egyezmény ratifikálását sürgeti.

A delegáció továbbá nem hajlandó „a tagállami hatáskörbe avatkozó dokumentumok támogatására”. A képviselőcsoport szerint az EP-nek az olyan nemzeti kezdeményezések uniós szintre emelését kellene elősegítenie, mint amilyen Magyarországon a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, az otthonfelújítási támogatás, a sokgyermekes édesanyák szja-mentessége.

A delegáció megszavazta viszont a nemek közötti digitális szakadék megszüntetéséről szóló jelentést, mivel véleményük szerint fontos az oktatási és szakmai akadályoknak már a korai szakaszban történő leküzdése, egyenlő esélyeket teremtve így a fejlődésre, és ezzel is biztosítva a nemek közötti esélyegyenlőség megvalósulását.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.