Hónapokon át erőszakoskodott lányával a nevelőapa

A szakértők szerint a gyermek valósághűen beszélt az otthonukban elszenvedett szexuális erőszakról.

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2021. 01. 23. 12:39
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanúsított és a védelem fellebbezését elutasítva január 22-én jogerősen is letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság azt a férfit, aki a nyomozás során felmerült bizonyítékok alapján szexuális erőszakot követett el nevelt lánya sérelmére. A gyermeket a hatóság kiemelte a fejlődésére káros közegből, jelenleg hivatásos nevelőszülőknél, pszichológus bevonásával segítenek neki feldolgozni a folyamatos bántalmazások során elszenvedett szörnyűségeket.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság többszörösen minősülő – folytatólagosan elkövetett, nevelésére bízott, gyermekkorú sértett sérelmére elkövetett – szexuális erőszak bűntette miatt folytat büntetőeljárást egy székesfehérvári férfivel szemben. A gyanúsított az eddig beszerzett bizonyítékok és tanúvallomások szerint élettársa kiskorú gyermekét 2020 augusztusa és novembere között, székesfehérvári lakásukban többször szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette, fenyegetésekkel törve meg a gyermek ellenállását, tiltakozását. A gyermeket a nevelőapa bántalmazta is, az anya is a férfi terrorja alatt állt, a kapcsolati erőszakban nem mert tiltakozni, feljelentést tenni.

A gyalázatos cselekményre a Fejér megyei gyermekjóléti központ hívta fel a nyomozó hatóság figyelmét. A szakembereknek gyanús lett, hogy a mindenki számára biztosított alapellátás keretén belüli gyermekjóléti gondoskodás során a kiskorú sértetten több ízben tapasztaltak véraláfutásokat, melyeket az iskolaorvosi látlelettel is dokumentáltak. Bár az anya és először a gyermek is azt vallotta, a sérülések elesések, véletlen balesetek nyomai, az orvosszakértők a sérülések elhelyezkedése alapján egyértelműen szándékos bántalmazás nyomait vélték felfedezni a gyermek testén. A gyermeket pszichológus is meghallgatta a sérülések keletkezéséről. A kislány ekkor mondta el, nevelőapja erőszakos bántalmazásai, szexuális közeledései során szerezte a sebeket. A szakértők szerint a gyermek életszerűen, valósághűen mondta el a vele történteket, amik arra utaltak, a cselekményeket valóban átélte, arról olyan részleteket mondott el, amiket nem láthatott, nem hallhatott másodkézből. A feljelentést követő nyomozás során kiderült, a bántalmazás folyamatos volt, hónapokon keresztül, akár heti több alkalommal is megvalósult, melyről az erőszakot elkövető nevelőapa nem is csinált titkot a családban. Emiatt a gyámhivatal a gyermeket a fejlődésére káros és veszélyes közegből kiemelte és ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

A Fejér Megyei Főügyészség állásfoglalása szerint az elkövetett cselekmény kiemelkedő súlyára való tekintettel – amelynek büntetése öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés – tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a jelenleg ellene valló élettársának befolyásolásával veszélyeztetné a büntetőeljárás eredményes lefolytatását. Ezek alapján indítványozták a férfi letartóztatását. Az erőszakos nevelőapa a Magyar Nemzet információi szerint azzal védekezik, hogy a gyermeket az anya betanította az erőszakos közösüléssel kapcsolatos hazugságra, így akart megszabadulni tőle, tagadja a pedofíliával kapcsolatos vádakat. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak a nyomozás során eddig beszerzett adatokat elemezve helyt adott, és elrendelte a terhelt letartóztatását. Az eljárás további igazságügyi orvosszakértők bevonásával folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.