időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Kásler Miklós: Két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.01.09. 09:23
Kásler Miklós: Két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma + videó

Már most mutatják az eredményeket a járvány ellen megtett intézkedések. Ha a körülmények nem változnak, két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma és néhány hónapon belül visszatérhetünk az első hullámban alkalmazott forgatókönyvhöz hasonló intézkedésekhez – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere videóinterjúban.

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy az oltások ideje alatt továbbra is fenntartják a járványügyi intézkedéseket mindaddig, amíg az átoltottság kellő mértékű lesz. Az oltási rendszert érő vádakkal kapcsolatban a miniszter leszögezte, hogy

a magyar oltási terv azon aszerint lett kidolgozva, hogy milyen tempóban érkeznek a vakcinák Magyarországra.

Emlékeztetett, hogy Magyarország több vakcinagyártóval is leszerződött. A Pfizer–BioNTech-vakcina esetében az Európai Unió szerződött a gyártóval, az unió rendelte meg és osztja szét a vakcinákat a tagállamok között.

Az egészségügy átalakításával kapcsolatosan a miniszter úgy fogalmazott: megszületett a jogállás, rendezték az orvosi munkaviszonyt és fizetéseket, amelynek köszönhetően

két év alatt az orvosok bére két és fél, háromszorosára emelkedett.

A struktúra átalakítása folyamatban van, melynek két fő szempontja az alapellátás átalakítása, valamint a társadalmat leginkább sújtó betegségekre adott válasz.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.