Robbant-e idén a felvételi bomba?

Szombaton több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett tíz-tíz feladatot megoldaniuk – írja közleményében az UniLife.

Forrás: UniLife2021. 01. 23. 13:21
null
Fontos vizsgán vannak túl a diákok Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középiskolai felvételi időszaka minden családot komoly kihívások elé állít, és nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket is.

A gyerek szorong, retteg, hogy hiába gyakorolt heteket, hónapokat (van, aki éveket), ha a felvételin leblokkol az izgalomtól és a legegyszerűbb feladatokat is elrontja, azzal csalódást okoz a környezetének.

De a szülő is ugyanúgy szorong, mert legszívesebben átvenné a gyerektől ezt a terhet, de nem teheti. Mindent megtett, amit lehetett: fizette a különórákat hónapokig, kényszerből ő is újra megtanulta felírni a szöveges egyenleteket, rémálmaiban is piros és fehér golyókat rakosgat egyik dobozból a másikba.

És most eljött a nap. De vajon robbant-e idén a bomba?

Úgy jött ki a gyerekek többsége a felvételiről, hogy az volt a feladatlapban, amire gyakorolt, vagy pedig a diákok váratlan típusú és nehézségű feladatokat kaptak és rengeteg család tombol elkeseredettségében?

Fontos vizsgán vannak túl a diákok
Fotó: 123RF

Nézze meg ön is a felvételi feladatokat és a megoldásokat!

A 2020-ban létrejött UniLife felsőoktatási portál is kiemelten foglalkozik a középiskolai felvételivel, az alábbi cikkekre kattintva már most megtekinthetőek az egyes felvételi feladatsorok és a megoldások!

9. évfolyamba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás

9. évfolyamba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás

6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás

8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás

További információkat az UniLife oldalán tudhat meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.