Tűzifával segíti a rászorulókat a református szeretetszolgálat

Várjak a felajánlásokat, hogy minél több nehéz sorsú családot, egyedül élőt tudjanak támogatni januárban.

2021. 01. 13. 12:55
null
Sok rászorulónak van szüksége januárban a segítségre Fotó: Picasa Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adományokat gyűjt és tűzifát oszt a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat a tartósan hideg idő beköszöntével – erről a karitatív szervezet közleményben tájékoztatott. Kiemelték: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő időszakban tartósan fagyni fog. A nappali maximum hőmérséklet nulla fok alatt marad, míg éjszaka extrém, akár mínusz húsz fok is lehetséges. – Éppen ezért különösen fontos, hogy a következő időszakban segítséget nyújtsunk mindazoknak, akik számára nem elérhető az otthon melege.

Sok rászorulónak van szüksége januárban a segítségre
Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért januárban tűzifa programot hirdetett, amelyben azoknak a rászoruló nagycsaládosoknak, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, időseknek, beteg hozzátartozójukat otthon ápolóknak szeretne segíteni, akik fával fűtenek – mutattak rá.

A karitatív szervezet hangsúlyozta, hogy a NÉBIH tűzifa adományának köszönhetően mintegy száz rászoruló család részére már megkezdődhetett a téli tüzelő kiosztása, azonban az ország több pontján nagy szükség van a további segítségre. Felhívták a figyelmet arra, hogy az akcióhoz bárki csatlakozhat segítőként a 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás ötszáz forint) vagy az Adomány.jobbadni.hu oldalon keresztül.

– A cél kétmillió forint összegyűjtése, amelyből ötven család számára lesz biztosított az otthon melege január–február hónapban.

Az ünnepek után is számtalan segélykérő levél érkezik hozzánk, éppen ezért fontos, hogy az év első hónapjaiban se feledkezzünk meg a nehéz helyzetben élőkről – hívta fel a figyelmet Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. Hozzátette: a szervezetük évek óta meghirdeti tűzifa programját, hogy a leghidegebb hónapokban segítséget tudjanak nyújtani a rászorulóknak.

Bíznak benne, hogy támogatóik segítségével idén is sikerül a nélkülöző háztartásokban biztosítani az otthon melegét.

A szakember kitért arra is, hogy a tartósan hideg időben kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben lakó, egyedül élő idős emberekre. Nemcsak az utcán, hanem a fűtetlen lakásokban élők is veszélyben lehetnek. – Bajt jelezhet, ha több napja nem füstöl a kémény, vagy hosszú ideje nem láttuk a megszokott időben szomszédunkat – fűzte hozzá Lutár Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.