A járvány idején digitalizálódott a kulturális színtér

Kásler Miklós miniszter videoüzenetben köszöntötte a digitális előadások, tárlatvezetések alkotóit.

Forrás: Facebook2021. 02. 13. 13:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere szombat délelőtt a Facebookra feltöltött videójában arról beszélt, hogy a koronavírus magyarországi megjelenése óta eddig sohasem látott mértékben digitalizálták Magyarországon a kultúrát. A miniszter reméli, a járványveszély elmúlása után a magyar polgárok személyesen is élvezhetik a magyar kultúra, a magyar táj csodáit, értékeit.

A miniszter bejegyzésében rávilágít, hogy az online tárlatvezetések, koncertek, előadások mind azt bizonyítják, hogy a magyar emberek a testük mellett a lelkük számára is töretlenül keresik a táplálékot. Hozzátette, a vírusveszély miatt hosszú hónapok óta nem látogathatók a múzeumok, kiállítótermek, színházak, mozik, koncerttermek. A kultúra digitalizálása mégis élményhez juttatta az erre vágyókat. A miniszter szerint az online kulturális terek, előadások és tárlatvezetések is bizonyítják, hogy a magyar polgárok éhesek a kultúrára. Kásler Miklós megköszönte azoknak a munkáját, akik ebben részt vállaltak, az intézményeket, a művészeket, a közösségeket és a követőiket pedig arra biztatta, hogy a járvány után segítsenek abban is, hogy a magyar emberek személyesen fedezhessék fel újra hazánk páratlan csodáit, értékeit.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.