időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

A Jobbik tévéjében butázta és parasztozta le a magyarokat Pörzse Sándor és Havas Henrik + videó

Forrás: VASARNAP.HU
2021.02.25. 09:15
A Jobbik tévéjében butázta és parasztozta le a magyarokat Pörzse Sándor és Havas Henrik + videó

Ha magyargyűlöletről van szó, tökéletes az összhang a két médiaszemélyiség között – írja a Vasárnap.hu.

Bár a Jobbik ma már minden szempontból baloldali pártnak tekinthető, mégis szürreális volt azt látni, ahogy az N1TV-ben (amely a párt online televíziója) Pörzse Sándor és Havas Henrik a lehető legnagyobb egyetértésben gyalázta a magyarokat az utóbbi által vezetett műsor február 19-i adásában.

Havas Henrik viselkedése természetesen nem akkora meglepetés, az elmúlt évtizedekben már hozzászokhatunk a „tanár úr” keresztény- és magyarellenes megnyilvánulásaihoz, bunkó, nagyképű stílusához. Az ő esetében inkább az vet fel kérdéseket, hogy egy olyan csatornánál vezet műsort, amely néhány évvel ezelőtt még Adolf Hitlerről készített születésnapi riportot.

Teljesen más azonban Pörzse Sándor helyzete. Az ismert újságíró az Echo TV-n gyártott erősen jobboldali hangvételű műsorokat, majd a Magyar Gárda egyik megalapítója és jobbikos országgyűlési képviselő lett, valamint a Jobbikhoz kötődő radikális lap, a Barikád főszerkesztőjeként is dolgozott.

Pörzsének innen sikerült eljutnia oda,

hogy ma már Wass Albert könyveinek olvasását vagy éppen a lovasíjászkodást olyan dolgoknak látja, amelyeket „azért kinő az ember”.

Az újságíró Havas február 19-i műsorában azt is elmondta, hogy sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”.

– Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta. Nem tudok mást mondani

– hangoztatta.

Természetesen Havas Henrik sem állhatta meg, hogy ne rúgjon bele egyet a magyarságba.

– A magyar az buta

– erősítette meg Pörzse szavait, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”.

– És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni… – zárta a monológját Havas Henrik.

Felmerül a kérdés, vajon ez a két remek ember más népet, nemzetet, etnikumot is le merne kollektíven butázni és parasztozni, vagy csak a magyarság meggyalázásához elég bátrak? Egyáltalán: miért beszélnek így a magyarságról?

A kérdés megválaszolását az olvasóra bízzuk.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Pörzse kinőtte a gárdamellényt

„Két kérdést nem lehet megkerülni, a zsidókérdést és a cigánykérdést, ha ezt a két kérdést a politika megkerüli, akkor az én gyerekem, az ön gyereke helyett Rosenstein gyerek fog állást kapni 15 év múlva” – mondta 2010-ben Pörzse Sándor a Jobbik miskolci fórumán a párt országgyűlési képviselőjeként. Pörzse kijelentette, hogy Magyarország a magyaroké, majd megismételte, hogy a Rosensteinek nem vehetik el a magyarok helyét – szavain pedig Jakab Péter jóízűen nevetett.

Jakab egyébként, ugyancsak egy jobbikos fórumon, maga is zsidózott, amikor azt sérelmezte, hogy a zsidó bűnözőknek kóser ételt kell hozatni a börtönbe egy drága miskolci étteremből. „Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van” – mondta. Jakab előadásában egy másik kisebbség ellen is kirohanást intézett. A homoszexuális-felvonulást buziparádénak, a résztvevőket pedig aberráltaknak nevezte. „Nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy buziparédákat biztosítson. Miskolcról több mint 100 rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni” – fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.