időjárás 29°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Egymást járatják le a baloldal pártjai

Magyar Nemzet
2021.02.03. 13:08
Egymást járatják le a baloldal pártjai

„Múlt szombaton egy sajtótájékoztatón fogalmaztam meg azokat a konkrét javaslatokat, amelyeket szinte kivétel nélkül a Momentum most sajátjaként hirdet” – olvasható Ujhelyi István (MSZP) Facebook-bejegyzésében, amelyet a Momentum elnökének, Fekete-Győr Andrásnak címzett.

Az európai parlamenti képviselő azt kifogásolta, hogy a Momentum elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, nem látta egyetlen párttól sem, hogy az észszerű újranyitás mellett foglalt volna állást, és csak a Momentum elég bátor ahhoz, hogy kimondja, amit az emberek elvárnak.

A baloldal pártjai között már a koronavírus-járvány szigorításainak enyhítése is feszültséget szült
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ujhelyi szerint Fekete-Győr András ezzel a kijelentésével letagadta a többi ellenzéki párt akcióját, pedig Ujhelyi az Európai Parlament turisztikai szakbizottságának alelnökeként az elmúlt hetekben végig egyeztetett a szolgáltatói szektor képviselőivel és érdekvédőivel.

A képviselő azt írja: az egyeztetések tapasztalatai alapján fogalmazta meg az észszerű szigorítások átgondolását, és csak azt követően jelent meg a momentumos polgármester, Soproni Tamás közösségi felületén is egy hasonló tartalmú bejegyzés.

Ujhelyi István szerint Fekete-Győr András ezzel a kijelentésével azt állította, hogy a Momentumon kívül nincs más, aki elég bátor lenne az újranyitást képviselni, és ez erős kijelentés. A képviselő azzal zárta sorait, hogy várja a Momentum elnökétől, hogy korrigálja az esetet.

A balliberális oldalon kibontakozó újranyitási versengéssel szemben tavaly év végén az összefogás pártjai még a járványügyi intézkedések szigorítása mellett álltak. Szabó Tímea, a PM társelnöke például egy olyan javaslatcsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, amelyben visszaállíttatta volna az idősek vásárlási sávját, korlátozta volna a tömegközlekedés használatát, betiltotta volna a tömegrendezvények megtartását, de engedélyezte volna a tüntetéseket. December végén Kunhalmi Ágnes (MSZP) Szelényi Zoltán főorvossal együtt volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Kunhalmi a műsorban azt mondta: „Még itt van velünk a vírus, nem szabad hátradőlni, nem szabad hazudni.”

Szelényi pedig kifejtette, hogy „amíg nem áll rendelkezésünkre nagy mennyiségű oltóanyag, sajnos a korlátozó intézkedéseket nem lehet enyhíteni”.

A balliberális koalíció mögött lévő hetekben nemcsak az újranyitás körül mutatkozott nézetkülönbség. Múlt héten az ATV műsorában Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke baloldali szövetségesei, Vadai Ágnes (DK) és Orosz Anna (Momentum) jelenlétében szólta el magát arról, hogy Fekete-Győr András lesz az ellenzéki előválasztáson a Momentum miniszterelnök-jelöltje. Kunhalmi kijelentésével pártjának szövetségesét kellemetlen helyzetbe hozta, mivel a Momentum még nem tett hivatalos bejelentést a miniszterelnök-jelölt személyéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.