Gyurcsány és Karácsony a vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

Gulyás Gergely: A DK és a főpolgármester az oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel kiszolgál.

Forrás: FACEBOOK2021. 02. 28. 18:14
KARÁCSONY Gergely; Balázs Péter; GYURCSÁNY Ferenc
A DK elnöke a fővárosi kinevezettjeivel rövid pórázon tartja a Párbeszéd társelnökét Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Facebook-bejegyzésében kifejtette:

„a Demokratikus Koalíció és a főpolgármester az oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál”.

Még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia. Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen-vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több, mint hazánk teljes lakossága.

„A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amit a gyártók idén októberig vállaltak leszállítani. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek.”

Karácsony Gergely főpolgármester mindezek ellenére úgy nyilatkozott, hogy ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. „Adják ide ezt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet!” – követelte korábban Budapest főpolgármestere. Gyurcsány pártja szerint pedig a kormány tudatosan nem rendelt elegendő mennyiséget az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt – értékelte írásában Gulyás Gergely az ellenzék hozzáállását a járványhoz.

Gulyás Gergely a bejegyzésében azt írta, hogy Gyurcsány és Karácsony egy gyékényen árul, a DK és a főpolgármester nyilatkozata megtévesztő és tisztességtelen. Az említett másfél millió Moderna-vakcinát 2021 decemberében szállítaná le Brüsszel. Az oltásellenes baloldal főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés. Ha az övék lenne, akkor most hétszázezerrel, májusig pedig hétmillióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére. Ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg – közölte írásában a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben. A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekkel kapcsolatban. A Gyurcsány-koalícióról eddig is tudtuk, hogy oltásellenesek. Akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, azokról joggal feltételezzük, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik, mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben. Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen – olvasható Gulyás Gergely bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.