időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Ismét álhírt terjeszt a Demokratikus Koalíció

Magyar Nemzet
2021.02.27. 16:04
Ismét álhírt terjeszt a Demokratikus Koalíció

Barkóczi Balázs, a gyurcsányista Demokratikus Koalíció szóvivője a szombati, Facebookon tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy pártja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ellen. – Azt kértük, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága bontsa fel a zárt borítékban leadott házastársi vagyonnyilatkozatot is – közölte Barkóczi. Hozzátette: beadványukra Hargitai Miklós, a bizottság elnöke azóta sem reagált.

A DK szóvivője – pártjához méltóan – a videóban is felolvasta kérdésként azt az álhírt, amelyet a baloldali média nagy erőkkel igyekezett terjeszteni az elmúlt hetekben: „Az országnak joga van megtudni, hogy hogyan jutott Rogán Antal családja ötszázalékos önrésszel másfél milliárd forinthoz!”

Az eset pikantériája, hogy a Barkóczi által feltett kérdésben rejlő sugalmazást maga a pénzintézet is cáfolta.

Azt írták, a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést a miniszter feleségével, sem pedig családjával, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. – Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés – szögezte le a pénzintézet.

Mint azt a baloldali sajtó – tévesen – megírta, a kölcsön egy földvásárlási ügylet finanszírozására szolgált volna. Ám mint arról lapunk is beszámolt, sem Rogán Antal, sem felesége, sem pedig utóbbi családja nem vásárolt földeket. – Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott, és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni – mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal, aki házastársa védelmében szólalt meg lapunknak korábban. A hivatalos iratok is cáfolják, hogy létrejött volna a földvásárlás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.