időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Karácsony embere magyarázkodik

Kreft-Horváth Márk
2021.02.01. 05:50
Karácsony embere magyarázkodik

Elhatárolódik a Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal attól a köztisztviselőjétől, aki több, kereszténygyalázó írást tett közzé, betiltaná a gyerekek megkeresztelését, legutóbb pedig Varga Judit igazságügyi miniszter esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg. A KDNP az illető menesztését követeli, Karácsonyék figyelmeztetéssel beérik.

A Városháza elhatárolódik Békés Gáspár, a Főpolgármesteri Hivatal környezetügyi szakértőjének interneten tett kijelentéseitől. A főváros sajtóirodája a Magyar Nemzetet tegnap arról tájékoztatta, hogy „nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”, „hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját”. Kitértek arra, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztania kötelezettség. Hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.

Békés Gáspár „atesita aktivistaként” hivatkozott magára
Fotó: Vasárnap.hu

Az említett köztisztviselő korábban a keresztények gyalázásával került be a hírekbe. Békés Gáspárról a Vasárnap.hu írta meg, hogy környezetügyi szakértőként a baloldali vezetésű hivatalban dolgozik.

A portál szerint korábban az önmagára „ateista aktivistaként” is hivatkozó Békés a Don-kanyarban elesett magyar katonákról azt írta, hogy nem voltak hősök. A portál a szakértő egy korábbi írását is szemlézte, melyben arról értekezett, hogy szerinte be kellene tiltani a keresztelést. Békés Gáspár legújabb posztja pedig azt sugalmazza, hogy az igazságügyi miniszter börtönre számíthat 2022 után. Ahogy a mémhez fűzött hashtag rámutat: a nemzeti együttműködés rendszere utáni időszakban szabadságvesztés várhat a nemzeti oldalon politizálókra.

Békés Gáspár tegnap helyreigazításnak szánt levelet juttatott el a szerkesztőségünkhöz, melyben állítja, nem politikai munkát végez a Főpolgármesteri Hivatalban. Szerinte a Varga Juditról feltett kérdés és az ehhez fűzött hashtag nem sugalmazza a börtönnel való fenyegetést, mindössze a nemzeti együttműködés rendszere utáni időkről szól. Mentegetőzésében azzal állt elő, hogy szerinte a mém művészeti alkotásként értelmezendő, e szöveget is tartalmazó képek alapján nem lehet következtetni a posztoló politikai meggyőződésére. A bárki által öt perc alatt megalkotható, viccesnek szánt tartalommal kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy nem a csok igénybevételével átépített családi ház miatt kell börtönre számítania Varga Juditnak. A többoldalas magyarázkodó levél egy pontján megjegyezte, magánszemélyként nem kötelessége magyaráznia a kép megosztását.

Azzal is próbált érvelni, hogy az ő felfogása szerint nem számít keresztényellenes agitációnak, a keresztény hívők érzékenységét durván provokáló nézetnek, hogy be kellene tiltani a keresztelést. Mint írta, „publicisztikája” a keresztség teológiai és jogelméleti kérdéseit tárgyalta, a keresztényeket semmilyen minősítéssel nem illette.

Levele végén Békés Gáspár meg is fenyegette lapunkat: ha nem tesszük közzé az általa fogalmazott „helyreigazítási kérelmet”, polgári peres eljárást indít szerkesztőségünk ellen. Az általa küldött szövegben egyébként olyan állítások helyreigazítását is kérte, amelyek nem is szerepeltek cikkünkben.

A Kereszténydemokrata Néppárt vasárnapi közleményében felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek megkeresztelését betiltani akaró szakértőjét azonnal távolítsa el hivatalából. – Ez az anti­krisztiánus patologikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi – fogalmazott a Semjén Zsolt pártelnök és Vejkey Imre országgyűlési képviselő által kiadott közlemény.

Lapunk is beszámolt az utóbbi időben egyre erősödő keresztényellenes megnyilvánulásokról.

A Demokratikus Koalíció baloldali dominanciájának kialakulásával párhuzamosan szaporodtak meg a gyalázkodó bejegyzések.

Emlékezetes volt, amikor a Jobbik próbálta balról előzni a DK-t a kereszténygyűlöletben. A gyűlöletkórushoz várhatóan egyre többen csatlakoznak majd a baloldalról a 2022-es választásokig, hiszen az ellenzéki oldalon láthatóan elvárás a keresztényellenesség. Közéjük tartozhat a fent idézett környezetügyi szakértő is. Békés Gáspár egyébként állítja, hogy nem a kereszténység, hanem a vallási fanatizmus ellen emel szót rendszeresen.

Gyurcsányék és Karácsony Gergely újabb összefeszülése bontakozhat ki abból, hogy a főpolgármester elhatárolódott a keresztényellenes Békés Gáspártól ahelyett, hogy megvédte volna az általa vezetett hivatal alkalmazottját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.