Több mint háromezer diák mérte össze tudását

Ifjú tudósaink jelenthetik a magyar tudomány jövőjének zálogát – összegezte Kásler Miklós, a közösségi oldalán megosztott videóüzenetében.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 19. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dicséret illeti az Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedő tehetséges és elhivatott fiataljait, akik idén újfent bizonyíthatták jártasságukat és kiemelkedő tudásukat a történelem, a biológia és a kémia területén – mondta el videóüzenetében Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette,

elismerés illeti a tanárokat, akik időt és fáradtságot nem kímélve megismertették diákjaikkal a tudás világát, de a dicséret elsősorban a fiatal, tehetséges diákokat illeti, akik a járvány miatt nehezített körülmények között is képesek voltak számot adni tudásukról.

Kásler Miklós szerint a diákok a mostani verseny alatt is bizonyították azt, hogy méltó utódaivá válhatnak Szent-Györgyi Albertnek, Semmelweis Ignácnak, Eötvös Józsefnek, Bólyai Jánosnak és más világhírű tudósainknak. A diákok az élő bizonyítékai annak, hogy a magyar tudománynak nemcsak páratlanul gazdag múltja van, hanem jövője is lehet – hangsúlyozta.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere köszöntötte az ifjú tudósokat
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kásler Miklós emlékeztetett: a tudományos vetélkedőt kezdeményezésére tavaly szeptemberben az Oktatási Hivatallal közösen hirdették meg a jelenlegi határainkon belül és azokon túl élő 11. és 12. évfolyamos magyar diákoknak.

A verseny első fordulójában közel 3500 diák vett részt.

Ez egyben annak a magyar oktatási rendszernek a dicsérete is, amely értékorientált, a magyar pedagógiai hagyományaira alapozva ismerteti meg a diákokat a modern tudományok eredményeivel is – tette hozzá.

Az emberi erőforrások minisztere Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudóst is idézte, azt mondta: hazánk a szellemvilág végtelen birodalmában hatalmas országnak számít,

alig van olyan tudományterület, amelynek meghatározó alakjai között ne találnánk magyar tudósokat, szakembereket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.