Megérkezett az első kínai vakcinaszállítmány

„Kedd délelőtt 550 ezer kínai oltóanyag érkezett hazánkba, ami 275 ezer honfitársunk számára nyújthat rövidesen védettséget. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által valamennyi gyártási tétel esetében elvégzett, úgynevezett felszabadító vizsgálatot követően immár nagy mennyiségben áll majd rendelkezésre hagyományos, bevált technológiával készült vakcina is” – írta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztériumának tárcavezetője közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 16. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EMMI minisztere tájékoztatott: a most érkezett kínai mellett a héten várható további Pfizer és orosz szállítmányoknak köszönhetően Magyarországon összesen több mint félmillió honfitársunk átoltottságát biztosító kapacitás áll majd rendelkezésre.

A Sinopharm-vakcina tekintetében érdemes megjegyezni, hogy világviszonylatban már tízmilliók, de a szomszédos Szerbiában is már százezrek kapták meg ezt az oltást, köztük szép számmal vajdasági magyarok.

„Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy a legkiválóbb magyar tudósok és szakemberek keresték fel korábban az orosz és a kínai vakcina gyártóhelyeit, illetve tekintették meg a gyártási folyamatot. Ennek fényében elmondható, hogy

a különböző oltóanyagok kritikái legkevésbé orvosszakmai alapokon nyugszanak, sokkal inkább politikai, gazdasági érdekeket szolgálnak ki”

– írta közösségi oldalán a tárcavezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.