Niedermüllerék nem tervezik a zeneiskolának adni a Damjanich utcai épületet

Hiába költözik ki a FreeSZFE Egyesület, a Niedermüller Péter vezette önkormányzat inkább másnak adja majd bérbe az ingatlant.

2021. 02. 16. 21:15
null
Budapest, 2020. január 30. Transzparens a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelõ tüntetésen a VII. kerületi városháza elõtt 2020. január 30-án. A tüntetõk az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, amelyben „rettenetes képzõdménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nõket. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy elképesztő közleménnyel jelentkezett ma a Niedermüller Péter (DK) vezette erzsébetvárosi önkormányzat. A közlemény szerint bizonyossá vált, hogy a FreeSZFE Egyesület az elmúlt napok társadalmi nyomásának hatására hiába gyakorolt gesztust a Molnár Antal Zeneiskola felé, a zeneiskola biztosan nem költözhet be a számára az előző önkormányzati vezetés által felújított, speciálisan zenetanulásra kialakított Damjanich utca 4. szám alatti épületbe.

„Az épület hasznosítására új pályázatot leszünk kénytelenek kiírni” – olvasható a posztban, ami azt jelenti, hogy a Molnár Antal Zeneiskola biztosan nem költözhet be.

Ez azért biztos, mert korábban a Klebelsberg Központ (KLIK) leszögezte, hogy a tankerület nem tud fizetni az épület használatáért bérleti díjat, vagyis olyasvalaki birtokába kerül az épület, aki tud érte fizetni.

Az önkormányzat egyébként egészen furmányos magyarázattal hozakodott elő, hogy ki a hibás az egész történetben.

„A Fidesz az elmúlt hetekben intenzív politikai hangulatkeltést folytatott, amelyhez felhasználták a Molnár Antal Zeneiskolát és annak igazgatóját. A párt országgyűlési képviselője, Bajkai István a FreeSZFE Egyesületről nyilatkozott minősíthetetlen hangnemben, és azt terjesztette minden lehetséges fórumon, hogy az önkormányzat kisemmizi a zeneiskola diákjait, elvette a számukra kijelölt épületet. Ez nyilvánvaló hazugság, hiszen a zeneiskola nem került utcára, elhelyezése, fenntartása pedig az állam dolga, és nem az önkormányzat feladata” – írják.

Érdemes felidézni, hogy a Molnár Antal Zeneiskola diákjai jelenleg méltatlan körülmények között tanulnak, az iskolának összesen nyolc telephelyen kell megoldania az oktatást. Mint ismert, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) felmondó és jelenlegi oktatói megalakították a FreeSZFE Egyesületet, amely pályázaton nyerte el a Damjanich utca 4. szám alatti épület használatának jogát, miközben az előző, fideszes erzsébetvárosi önkormányzati vezetés kifejezetten a Molnár Antal Zeneiskolának újíttatta fel az épületet. Emiatt óriási botrány robbant ki, amely oda vezetett, hogy ma az egyesület közölte, a szemeszter végén kiköltöznek. A zeneiskola igazgatója, Szemendri Gábor az önkormányzati választások után több ízben egyeztetni próbált Niedermüller Péter polgármesterrel az épületről, a kerületvezető azonban a kezdetektől elzárkózott attól, hogy a zeneiskola megkapja az ingatlant. Niedermüller később viszont azt is letagadta, hogy valaha is hallott volna arról, hogy épületet a zeneiskolának szánták odaadni.

Az erzsébetvárosi önkormányzat közleménye szerint „a Fidesznek újra sikerült elérnie, hogy az szfe-s diákok otthontalanná váljanak”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.