Robbanásközeli állapotban a szivárványkoalíció Szigetszentmiklóson

Nagy János, Szigetszentmiklós balos polgármestere nemrég egyszemélyi döntéssel eltávolította posztjáról Jószai Attila DK-s alpolgármestert. Most a helyi MSZP elnökének is ott kellett hagynia városházi feladatkörét, vélhetően azért, mert előzőleg kiállt az elküldött alpolgármester mellett.

Magyar Nemzet
2021. 02. 04. 16:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly feszültség szabdalja szét a tavaly előtt októberben Szigetszentmiklóson hatalomra került szivárványkoalíciót. A feszültségek forrása a településvezető, Nagy János, pontosabban annak személyzeti politikája.

Fazekas-Verba Szabolcsnak, az MSZP helyi elnökének is ott kellett hagynia városházi feladatkörét Fotó: Facebook/Fazekas-Verba Szabolcs

Nagy, amint megírtuk, nemrég egyszemélyi döntéssel elbocsátotta posztjáról Jószai Attila DK-s polgármestert, aki a választások idején fontos támogatója és tanácsadója volt. A helyi hírek szerint már 2020 őszén volt közöttük feszültség, idén januárra már annyira elmérgesedett a konfliktus, hogy Jószainak mennie kellett. A volt alpolgármester nem kommentálta elítélően a hírt, de a negyvenezres város közélete megbolydult.

A koalíción belül is vita támadt, a helyi MSZP szervezete például egy Facebook-posztban tiltakozott az eljárás ellen. Ez a poszt ma már nem olvasható.

Fazekas-Verba Szabolcs egy újabb bejegyzésében így számol be a történtekről:

Két héttel ezelőtt az MSZP Szigetszentmiklósi Szervezete – melynek október óta az elnöke vagyok – a tagság többségi véleményét képviselve, Facebook-posztban tiltakozott az alpolgármester menesztése ellen. A poszt megjelenését követően telefonon kerestek meg és felhívták a figyelmemet arra, ki a munkáltatóm. A nyomásnak engedve az elnökség törölte a bejegyzést.”

Ezt a bejegyzést kellett törölnie a pártszervezetnek Fotó: Facebook/MSZP Szigetszentmiklós

A bejegyzésben Fazekas-Verba utal arra, hogy a munkaadója a városháza: a helyi újság szerkesztésével és egyéb kommunikációs feladatokkal foglalkozott itt. Igen, múlt időben, mert február 1-jével megszűnt a munkaviszonya.

Munkaviszonyom hétfőn megszűnt a polgármesteri hivatalban. Közös megegyezéssel, de nem az én kezdeményezésemre. Egy évig dolgoztam a sajtóosztályon a legjobb tudásom szerint. Az elmúlt hetek eseményei fényében azt gondolom, a teljesítményemtől független okok húzódhatnak a háttérben” – írja, és hozzáteszi:

„Nem hittem volna, hogy a szükségesnél szigorúbban fogják ellenőrizni a munkám, ezzel csorbítva az objektív és független tájékoztatást. Ilyen terhelt légkört, mint amit én is tapasztaltam a szigetszentmiklósi polgármesteri hivatalban, nem kívánok senkinek.”

A szigetszentmiklósi Fidesz–KDNP szervezet időközben felhívásban szólította fel az önkormányzat vezetését, hogy tegye félre a személyes vitát, és végre a város lakóinak ügyeire koncentráljon. Vántsa Botond elnök, önkormányzati képviselő így értékelte a kialakult helyzetet a Magyar Nemzetnek:

A város fejlődése leállt, a pénz elfogyott, a harc folytatódik. Így lehet jellemezni Szigetszentmiklós jelenlegi helyzetét. A baloldali pártok, élükön Nagy János polgármesterrel az egymás közötti harcot tovább vívják. Költségcsökkentésre hivatkozva kergetik ki egymást a városházáról, de a polgármester bizalmasa és kabinetfőnöke, a szomszédos Halásztelek bukott MSZP-és polgármestere Szentgyörgyi József stabilan ül a helyén. Jól láthatóan ő mozgatja a polgármestert, a kérdés, hogy meddig maradhat a városházán. Szigetszentmiklós most ennek a harcnak az áldozata, azt még nem tudjuk, hogy a választások óta fennálló helyzet meddig fokozódik, mert az itt élőket magukra hagyták és egymással vannak elfoglalva – értékelt Vántsa Botond.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.