Vidnyánszky: Kisstílű bosszú Szarka Gábor kitüntetésének visszavonása

Vidnyánszky Attila nyílt levelet írt Pikó Andrásnak, Józsefváros baloldali polgármesterének a megfélemlítő politikai támadás miatt.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 05. 12:21
VIDNYÁNSZKY Attila
Budapest, 2019. mjus 27. Vidnynszky Attila Kossuth- s Jszai Mari djas-djas rendez, a Nemzeti Sznhz figazgatja a Szabadtri Sznhzak Szvetsge nyri sznhzi vadnak megnyitjn s programismertet sajttjkoztatjn a Margitszigeti Szabadtri Sznpadon 2019. mjus 27-n. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisstílű politikai bosszúnak és a kerület polgáraihoz és történelméhez méltatlan pitiánerségnek nevezte Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke Pikó András fenyegetőzését a neki címzett nyílt levelében. A VIII. kerület baloldali polgármestere nemrég közösségi oldalán közölte, előterjesztést nyújtott be a képviselő-testülethez Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a SZFE kancellárja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő-testület.

A kitüntetést Szarka Gábor a Ludovika campus megépítésében végzett munkájáért kapta, megérdemelten. Az egyetemi campus a kerület, a főváros és az ország büszkeségévé vált, sokezer hallgató szerzett már ott diplomát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hazánk egyik legjobb felsőoktatási intézményévé vált, nem kis mértékben nagyszerű létesítményeinek köszönhetően – írta a kuratóriumi elnök, majd hozzátette:

Szarka Gábor azon dolgozik, hogy az SZFE megújuljon, infrastruktúrája, oktatásának tartalma megfeleljen egy modern művészeti egyetemtől elvártaknak

 

Vidnyánszky Attila szerint kisstílű bosszú és pitiáner Pikó javaslata Fotó: Bach Máté

– Józsefváros polgármesterének minősíthetetlen javaslatát megfélemlítő szándékú, ízléstelen politikai támadásnak tartjuk. Polgármester úr elgondolkodhatna azon is, hogy vajon

milyen folyamatokat indítana meg az, ha politikusok a korábban adományozott kitüntetéseket kezdenék el visszavonni a napi aktuálpolitikai számítás és a pillanatnyi, tünékeny politikai siker reményében

– tette hozzá Vidnyánszky Attila, kiállva ezzel a kancellár mellett. A kuratóriumi elnök ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a kerület képviselő-testülete elutasítja Pikó javaslatát, vagy maga a polgármester vonja vissza azt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.