Az oltás ellen szólalt fel egy szigetszentmiklósi jobbikos

A szigetszentmiklósi operatív csoport tagjaként is dolgozott tavaly a jobbikos Lupa János képviselő, mégis úgy véli, nincs szükség az oltásra, és az országos intézkedések sem feltétlenül az emberek érdekeit szolgálják. Erről interjút is adott, és folyamatosan beszél róla a közösségi oldalakon.

Magyar Nemzet
2021. 03. 23. 15:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden lehetőséget megragad Lupa János, a Jobbik Szigethalomról Szigetszentmiklósra importált önkormányzati képviselője, hogy elmondja, miért nem tartja helyesnek a koronavírus-elleni oltás beadását. Lupa videóinterjút is adott, amelyben ezt taglalta, és a közösségi oldalakon is szívesen fejti ki véleményét. Nem tesz különbséget a vakcinák között, megszólalásaiban ez fel sem merül, egyszerűen maga az oltás mint megoldás kétséges neki.

Lupa egy február eleji videóbeszélgetésben úgy érvel, tanárként azt tapasztalta, hogy míg két éve a normál influenzás időszakban a fél osztály hiányzott, most legfeljebb egy-két fő hiányzik.

– Látom a híreket, és a halálozási adatokat is, és egy csomó mindent nem értek – fogalmazott.

Miután a riporter a betegség elterjedését és súlyosságát – például a lélegeztetőgép használatának szükségességét – említette ellenérvként, Lupa így felelt:

„Azt meséltem, amit én tapasztalok. Arra, hogy milyen információval bombázzák az embereket, arra nem tudok reagálni, mert mert nem tudok megbizonyosodni mindig ezek igazságtartalmáról.”

A beszélgetés egy későbbi szakaszában Lupa azt is elmesélte, hogy a városi operatív csoport tagjaként nem érezte úgy, hogy az intézkedések feltétlenül az embereket szolgálják, ezért a második hullámra készülve már nem is vállalta el ezt a feladatot.

Lupa véleménye nem változott február eleje óta, erről a közösségi oldalakon közzétett bejegyzései, kommentjei tesznek tanúságot. A napokban a Facebookon választói kérdésre azt felelte, hogy nem regisztrált még az oltásra, és „ebben a vakcina körüli mizéria segített”.

Lupa magatartása a Fidesz–KDNP helyi szervezetét is megszólalásra késztette.

Vántsa Botond elnök, önkormányzati képviselő elmondta, hogy

a mostani helyzetben minden önkormányzati képviselőnek kötelessége és felelőssége lenne az egyértelmű és világos iránymutatás a városban élőknek.

Szerinte ehhez képest a Jobbik önkormányzati képviselője, Lupa János mást beszél és mást tesz a koronavírussal kapcsolatban. Miközben az elmúlt évben hónapokig a városi operatív csoport tagjaként végezte a dolgát a vírus megelőzése és féken tartása érdekében, közben folyamatosan vírustagadó és vírusszkeptikus megosztásokat végzett saját közösségi oldalán. Vántsa Botond idézte Lupa egyik bejegyzését: „Én pedig illedelmesen a kapitány [polgármester] mögé állok és még illedelmesebben magam elé engedem a későn érkezőket.” A bejegyzés így folytatódik: „…eleddig nem regisztráltam és ebben a vakcina körüli mizéria segített”.

– Ne felejtsük el, hogy Lupa János eddigi megszólalásai is pontosan ilyen ellentmondásban álltak – mondta lapunknak Vántsa Botond. – Idén februárban még Márki-Zay Pétert szerette volna miniszterelnöknek, márciusban már Jakab Pétert.

Felszólítjuk, hogy a félrevezető kommunikációjával ne hátráltassa a vírushelyzet megoldásán fáradozó szigetszentmiklósiakat,

és kommunikációjával egyértelműen támogassa a pandémia leküzdésében kulcsfontosságú lakossági oltakozást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.